H. B. utanpotlassport.hu 2022.05.15 18:18 Frissítve: 2022.05.15 18:21

Kosárlabda: az NKA Pécs győzött a kadét fiúbajnokság döntőjében

Az Atomerőmű SE sokáig jól tartotta magát a fináléban, azonban a második félidőben végül érvényesült a papírforma, és a hazai pályán játszó NKA Pécs nyerte az U16-os fiú kosarasok bajnoki döntőjét.

Az Atomerőmű SE a Soproni Sportiskola, az NKA Pécs a Budapesti Honvéd legyőzésével jutott be az U16-os fiúk bajnoki fináléjába a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián rendezett nyolcas döntőben.

Az NKA Pécs nyerte a kadét fiúk országos döntőjét Fotó: Rónási Márton / NKA Pécs

Az NKA Pécs nyerte a kadét fiúk országos döntőjét  •  Fotó: Rónási Márton / NKA Pécs

A házigazda pécsiek kezdték jobban a bajnoki címről döntő találkozót, a hatodik percben már 8–2-re vezettek. Majd a remek rajt után – Angyal Medárddal és Fonyó Botonddal az élen – hasonlóan folytatta Bojan Salatics csapata (15–2). A nyitó negyed végén Gulyás Gergő és Bene Máté kosaraival igyekeztek zárkózni a paksiak (17–9).

A második tíz perc első felében egyik alakulat sem jeleskedett a ponttermésben, így a 15. percben 20–9-es állás szerepelt az eredményjelzőn. A következő periódusban Szita Márton és Lukácsi Gábor révén stabilan őrizte 10-12 pontos előnyét a Rátgéber-csapat. Azonban a játékrész utolsó szakasza ismét az ASE-nak alakult jobban: Pavlik Botond, Kékesi Kolos és Kupai László remeklésének köszönhetően a nagyszünetre mindössze egy pontra csökkent a különbség (32–31).

A fordulást követően – elsősorban Lukácsi vezérletével – az NKA Pécs újra átvette az irányítást (39–31), eközben paksi oldalon továbbra is Kékesi és Pavlik hozta a pontokat, ám a harmadik etap kétharmadánál ezzel együtt is ismét tíz pont fölé nőtt a differencia (49–38). Kékesi sikeres közelije után 55–45-nél rajtolt a záró szakasz.

Hazai pályán lett bajnok a Pécs Fotó: Rónási Márton / NKA Pécs

Hazai pályán lett bajnok a Pécs  •  Fotó: Rónási Márton / NKA Pécs

A végjáték a mecsekaljaiak két triplájával (Pap Levente és Lukácsi Gábor) indult, emiatt ekkor végérvényesen eldőlni látszott a bajnoki döntő (63–45). Pavlik és Kékesi pontjaival az Atomerőmű még próbálkozott visszajönni, viszont pécsi részről a 28 pontig jutó Lukácsi tarthatatlannak bizonyult, ezáltal az utolsó percek már csak formalitássá váltak. Végül 77–57-re győzött az NKA Pécs, és hazai pályán megszerezte a bajnoki címet a kadét fiúbajnokságban.

A bronzmérkőzésen a Budapesti Honvéd magabiztosan verte a Sopront. Az ötödik helyet a DEAC szerezte meg – szoros csatában – a Kecskeméttel szemben. A hetedik helyért kétszeri hosszabbítást hozó találkozót vívott a Vasas és a ZTE, végül a pasarétiek kerültek ki győztesként.

A VASÁRNAPI HELYOSZTÓK EREDMÉNYEI:
Döntő:
Atom City-Atomerőmű SE–NKA Pécs 57–77
Bronzmérkőzés:
Soproni SI KA SKC–Budapesti Honvéd SE 68–82
Az 5. helyért:
Kecskeméti KA–DEAC KA 73–76
A 7. helyért:
Zalakerámia ZTE KK–Vasas Akadémia 75–78 (kétszeri hosszabbítás után)

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.