Kosár: kikaptak a litvánoktól a magyar lányok a krétai U18-as Eb-n

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.08.08. 18:41
Címkék
A Völgyi Péter vezette U18-as leány kosárlabda-válogatott 16 ponttal kikapott a litván csapattól a Kréta szigetén zajló korosztályos Európa-bajnokság harmadik játéknapján, így csoportharmadikként folytathatja a nyolcaddöntőben.

A svédek, illetve a finnek legyőzése után a magyar válogatott veretlenül várhatta a csoportkör utolsó mérkőzését a litvánok ellen a heraklioni U18-as leány kosárlabda Európa-bajnokságon. A balti ország válogatottja korábban kikapott a finnektől, míg megverte a svédeket.

Forrás: FIBA.Basketball
Forrás: FIBA.Basketball

Kikapott a litvánoktól az U18-as leányválogatott a görögországi korosztályos Eb-n  •  Forrás: FIBA.Basketball

Völgyi Péter együttese nem kezdte jól a meccset, az elején folyamatosan a litvánoknál volt az előny, majd nyolc ponttal el is léptek a nyitó etap végére (14–22). A második negyed kezdetén már tíz pont felett járt a különbség (15–26). Ezután viszont a mieink pillanatai következtek, a játékrész derekára Holcz Rebeka, Laczkó Sára és Katona Boglárka vezérletével négy pontra felzárkóztak (29–33). Azonban az első félidő utolsó percei végül az ellenfélnek alakultak jobban, ismét növelték a vezetésüket (31–39).

A nagyszünetet követően nagyon rosszul folytatta a magyar együttes, 1–12-vel rajtolt a harmadik felvonás (32–51). Majd a rossz szériát Dobó Lilla törte meg három és fél perccel a negyed vége előtt (34–51). Ám ezzel együtt is magabiztos litván előnnyel vette kezdetét a záró szakasz (39–55).

A végjáték már csupán formalitásnak bizonyult: a különbség többször is elérte húsz pontot, végül megmaradt a harmadik negyed végén meglévő 16 pontos differencia. A magyar csapat 72–56-ra vereséget szenvedett a litvánoktól. A mieink legeredményesebbjeként Milkovics Réka 11 pontig jutott.

Ezzel a magyar lányok két győzelemmel és egy vereséggelfejezték bea csoportkört, azonos mérleggel a litvánokkal és a finnekkel, azonban a körbeverésből– a legrosszabb pontkülönbség miatt– a magyar csapat jött ki végül a legrosszabbul, emiatt a harmadik helyen zárta a C jelű kvartettet. A nyolcaddöntőben a D csoport másodikja következik, amely– minden bizonnyal–a hétfőn este 20:15-kor kezdődő Németország–Izrael mérkőzés győztese lesz.

U18-AS LEÁNY EURÓPA-BAJNOKSÁG, HERAKLION (KRÉTA)
MAGYARORSZÁG–LITVÁNIA 56–72 (14–22, 17–17, 8–16, 17–17)

Magyarország:Laczkó 10/6, Strausz 7, Gyöngyösi 2, Holcz 7/3, Milkovics 11. Csere: Dobó 9, Oláh -, van Rijs -, Ács -, Aho -, Katona 7, Pfeiffer 3.
Litvánia:Augustinaite 21/6, Jocyte 17/6, Sirtautaite 10, Pliatkute 4, Raulusaityte 11. Csere: Andrunaviciute 6, Sedereviciute 3, Jureviciute -, Kraujelis -, Pernavaite -, Pupkeviciute -, Rimkeviciute -.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik