Hornyák Balázs utanpotlassport.hu 2023.03.18 09:02 Frissítve: 2023.03.18 09:40

Kosár: Halmágyi Kitti belenőtt a vezérszerepbe Pécsen

A korosztályos bajnokság legeredményesebb játékosaként Halmágyi Kitti oroszlánrészt vállal a listavezető NKA Pécs U16-os kosárlabdacsapatának sikereiben.

Csütörtökön újabb fontos idegenbeli győzelmet aratott az NKA Pécs kadét leányegyüttese, miután Szentpáli Gergő tanítványai 58–49-re győztek a Csata DSE otthonában, és 10/1-es mérleggel továbbra is az élen állnak a rájátszásban. A mezőny legjobbjaként

Halmágyi Kitti 23 ponttal, 7 lepattanóval, 2 szerzett labdával és 1 blokkal járult hozzá a pécsi sikerhez. Eközben a korosztályos válogatott bedobó-erőcsatár meccsenkénti 22,3 pontjával pedig nemcsak csapata legjobbja, hanem az U16-os bajnokság pontlistáját is vezeti.

Kittire már az előző évadban – elsőéves kadétként – is jelentős szerep hárult az akkor végül ezüstérmet szerző csapatban, ám az ősztől még nagyobb feladatokat bíztak rá, immár vezéregyéniséggé kellett előlépnie.

A tavalyi önmagamhoz képest sokkal magabiztosabban játszom, mostanra értem el arra a szintre, hogy a vezérszerepben is sikerül megállnom a helyem 

– kezdte az Utánpótlássportnak Halmágyi, aki a múlt nyáron nyáron a válogatott színeiben EYOF-bronzérmes lett, míg az U16-os Eb-n ötödikként zárt. – Azonban nem csak fejben, fizikailag is rengeteget fejlődtem és erősödtem az elmúlt egy évben, ezt pedig egyre jobban ki tudom használni a meccseken. A játékomban főleg a dobás, illetve a védekezés terén érzem a legnagyobb előrelépést, míg a támadásban jóval sokoldalúbban tudok eredményes lenni."

A Baján nevelkedett fiatal már a harmadik évét tölti Pécsen, ahol az NKA Universitas PEAC II. tagjaként nemrégiben a Hepp Kupa-győzelemből is kivette a részét, ugyanakkor kijelentette: nem elégedne meg egyetlen arannyal idén tavasszal.

Fantasztikus volt megélni a Hepp Kupa-sikert, hiszen hosszú idő után először nyertem aranyérmet, jó néhány ezüstben volt már részem, így ez a mostani elsőség nagyon kedves a szívemnek

– mondta, majd így folytatta a céljairól a saját korosztályában: – A kadétcsapattal eddig nagyszerűen szerepelünk, vezetjük a tabellát és csupán egyszer kaptunk ki. Bízom benne, hasonlóképpen folytatjuk egészen a szezon végéig.

A tavalyi második hely után egyértelmű célunk, hogy idén megnyerjük a bajnokságot.

(Kiemelt képen: Halmágyi Kitti (balra) / Forrás: NKA Pécs)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.

2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.