H. B. utanpotlassport.hu 2022.09.25 09:15 Frissítve: 2022.09.26 10:40

Kosár: az OSE Lions már az utánpótlásban megszorítja a „nagyokat"

A tavasszal a serdülő fiú kosárlabda-bajnokságban elért hatodik hellyel az MVM-OSE Lions a klub fennállásának legjobb eredményét érte el korosztályos szinten. Gurszky Gergő, az oroszlányi utánpótlásért felelős szakmai vezető reméli, a következő évadban megismételhetik ezt a sikert, de hangsúlyozta, roppant nehéz feladat lesz.

Három évvel ezelőtt, 2019-ben – közel harminc év után – jutott fel újra az első osztályba az MVM-OSE Lions felnőtt férfi kosárlabdacsapata, és azóta az oroszlányiak remekül helytállnak az élvonalban. A legutóbbi évadban a hetedik helyen végeztek. Az első csapat jó szereplés a helyi utánpótlásra is pozitívan hat. A Gurszky Gergő vezette U14-es fiúegyüttes az elmúlt évadban bejutott az országos döntőbe, és ott a hatodik helyet szerezte meg. Ezzel az egyesület történetének legjobb eredményét érték el az utánpótlás-bajnokságokban.

Forrás: OSE Lions

Az oroszlányiak U14-es fiúcsapata az elmúlt évadban a hatodik helyen zárt a korosztályos országos döntőben  •  Forrás: MVM-OSE Lions

„Szerencsére évről évre egyre magasabb színvonalat képviselünk. Minden évben magasabbra tesszük a lécet, hiszen csak így tudunk folyamatosan fejlődni, és úgy érzem, az a munka, amit az ovikosártól egészen az U20-as korosztályig lefektettünk, most már kezd beérni. Jelenleg közel kétszáz igazolt fiatal kosárlabdázik nálunk, szóval a bázis is szépen gyarapodik. A serdülők között az A-döntőben elért hatodik hely is már ennek a gyümölcse. Továbbá az elsőéves U14-eseinkkel aranyérmet nyertünk a diákolimpiai országos döntőben, és ez abszolút egyedülálló a klubunk, a városunk történetében egyaránt" – mondta Gurszky Gergő az Utánpótlássportnak.

Aki az U14-es és az U16-os irányítása mellett a teljes oroszlányi utánpótlásért felel szakvezetőként.

„Az említett szép eredmények hatalmas lendületet adtak a gyerekeknek. A kemény munka hívei vagyunk, mind én, mind a teljes edzői stáb, és úgy tűnik, ez a hozzáállásunk kifizetődik. Extra motivációval folytathatjuk a megkezdett utat. Bízom benne, hogy a játékosoknak még sok hasonló sikerben lesz részük. Szeretnénk az új szezonban is odaférkőzni a legjobbak közé, ám ez biztosan óriási kihívás lesz."

És vajon mivel sikerül felvenni a versenyt a nagy klubokkal, akadémiákkal?

„Elsősorban a képzési rendszerünkkel, vagyis óvodás koruktól bevonjuk a gyerekeket, nagyon fiatalon megkapják a szükséges alapképzettséget, amelyre a későbbiekben lehet építeni. Általában a legalacsonyabb csapatok közé tartozunk – ha akadnak is magasabb játékosaink, őket rendre elviszik a nagy akadémiák – így a technikai tudásra kell alapoznunk, ha sikeresek szeretnénk lenni. Emellett a családias közegnek köszönhetően mindig remek a csapategység, és ezzel tudjuk kompenzálni az esetleges hátrányainkat."

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.

2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.