H. B. utanpotlassport.hu 2023.06.08 14:53 Frissítve: 2023.06.08 15:04

Kosár: a végére minden összeállt a bajnok soproni kadét lányoknál

A fináléban a házigazda NKA Pécset legyőzve a Soproni Darazsak Sportakadémia nyerte a kadét leány kosárlabda-bajnokság múlt hét végi országos döntőjét. A bajnoki cím megszerzésében oroszlánrészt vállaló Janzsó Alízt kérdeztük, aki csapata legeredményesebbjeként a döntőben 19 pontot dobott.

Mint arról beszámoltunk, a Soproni Darazsak Sportakadémia 72–68-ra legyőzte a hazai pályán játszó NKA Pécset a kadét leány kosarasok döntőjében, ezzel Seres Éva csapata szerezte meg a korosztályos bajnoki címet. Mindezt úgy, hogy a fináléban a harmadik felvonás végéhez érve a pécsiek 11 ponttal is vezettek, ám a zöld-sárgák ekkor sem adták fel, a negyedik negyedben remek játékkal rukkoltak elő: 23–11-re megnyerve a zárószakaszt fordítottak, és elhódították a trófeát. A sikerhez Janzsó Alíz 19 ponttal, 5 lepattanóval és 5 szerzett labdával járult hozzá.

„A nyolcas döntőben gyakorlatilag mindhárom meccsünket kifejezetten rosszul kezdtük, a BEAC, a Zsíros Akadémia és az NKA Pécs ellenit is  – kezdte Janzsó az Utánpótlássportnak. –

Mindegyik mérkőzésünket az jellemezte, hogy az elején nem találtuk a ritmusunkat, hagytuk érvényesülni az ellenfelet, a mi dobásaink pedig nem ültek. Azonban a második félidőre mindig összekaptuk magunkat, támadásban és védekezésben is rendre feljavultunk.

Ebben természetesen rendkívül fontos szerepe volt az edzőinknek, akik végig biztattak minket, és a hasznos tanácsaiknak is köszönhetően tudtunk átlendülni a nehézségeken.

Így történt ez a legvégén a döntőben is, a negyedik negyedben a helyén volt a szívünk, ekkorra a Pécs talán el is fáradt kicsit, bennünk pedig még akadt némi plusz energia,

a védekezésünk remekül összeállt a végére, és így kiharcoltuk a győzelmet."

Janzsó Alíz Fotó: Pados Noel/Soproni Darazsak Sportakadémia

Két évvel ezelőtt – akkor még a serdülőkorosztályban – ugyancsak bajnoki címet ünnepelhetett a soproni alakulat, amelyből annak idején Alíz szintén alaposan kivette a részét.

„Nyilván, a két évvel ezelőtti bajnokcsapatunk mostanra átalakult, jöttek azóta új játékosok, de jó páran jelenleg is a csapatot erősítik.

Nagyon szerettünk volna ismét bajnokok lenni, végig csak az lebegett a szemünk előtt, szóval óriási örömmel tölt el minket, hogy ez végül össze is jött. Felejthetetlen élmény marad ez a nyolcas döntő.

(Kiemelt képet készítette: Pados Noel/Soproni Darazsak Sportakadémia)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.09.26 17:00:07

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A pisztolyos Jákó Miriam a rió katonai sportlövő-vb-n nyert aranyat, míg a puskás Rescsik Csaba a limai para-vb-n állított fel új juniorvilágcsúcsot.

2023.09.24 16:10:04

Utánpótlássport Munkatársunktól utanpotlassport.hu

A férfi junior kézilabda-válogatottat a nyáron világbajnoki ezüstéremhez segítő Sótonyi László részesült a második alkalommal kiírt Az év utánpótlásedzője díjban.

2023.09.15 23:20:02

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as női vízilabda-válogatott pazar játékkal győzte le a spanyolokat a coimbrai világbajnokság döntőjében, és először aranyérmes a korosztály vb-történetében!

2023.07.27 16:44:01

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 18 éves gerelyhajító, Herczeg György magát is alaposan meglepte a felnőtt országos csúccsal, amelyet igyekszik a helyén kezelni.

2023.07.26 22:24:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A cselgáncsozók és az atléták is dupláztak a bronzérmeket tekintve a maribori EYOF harmadik napján, a legjobb magyar eredményt szerdán viszont egy úszó szállította: Kovács Botond második lett 200 méter vegyesen.