Kosár: a végére minden összeállt a bajnok soproni kadét lányoknál

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.06.08. 14:53
Címkék
A fináléban a házigazda NKA Pécset legyőzve a Soproni Darazsak Sportakadémia nyerte a kadét leány kosárlabda-bajnokság múlt hét végi országos döntőjét. A bajnoki cím megszerzésében oroszlánrészt vállaló Janzsó Alízt kérdeztük, aki csapata legeredményesebbjeként a döntőben 19 pontot dobott.

Mint arról beszámoltunk, a Soproni Darazsak Sportakadémia72–68-ra legyőzte a hazai pályán játszó NKA Pécset a kadét leány kosarasok döntőjében, ezzelSeres Évacsapata szerezte meg a korosztályos bajnoki címet. Mindezt úgy, hogy a fináléban a harmadik felvonás végéhez érvea pécsiek 11 ponttal is vezettek, ám a zöld-sárgák ekkor sem adták fel, a negyedik negyedben remek játékkal rukkoltak elő: 23–11-re megnyerve a zárószakaszt fordítottak, és elhódították a trófeát. A sikerhez Janzsó Alíz 19 ponttal, 5 lepattanóval és 5 szerzett labdával járult hozzá.Mint arról beszámoltunk, a Soproni Darazsak Sportakadémia72–68-ra legyőzte a hazai pályán játszó NKA Pécset a kadét leány kosarasok döntőjében, ezzelSeres Évacsapata szerezte meg a korosztályos bajnoki címet. Mindezt úgy, hogy a fináléban a harmadik felvonás végéhez érvea pécsiek 11 ponttal is vezettek, ám a zöld-sárgák ekkor sem adták fel, a negyedik negyedben remek játékkal rukkoltak elő: 23–11-re megnyerve a zárószakaszt fordítottak, és elhódították a trófeát. A sikerhez Janzsó Alíz 19 ponttal, 5 lepattanóval és 5 szerzett labdával járult hozzá.

„A nyolcas döntőben gyakorlatilag mindhárom meccsünket kifejezetten rosszul kezdtük, a BEAC, a Zsíros Akadémia és az NKA Pécs ellenit is – kezdte Janzsó az Utánpótlássportnak.–

Mindegyik mérkőzésünket az jellemezte, hogy az elején nem találtuk a ritmusunkat, hagytuk érvényesülni az ellenfelet, a mi dobásaink pedig nem ültek. Azonban a második félidőre mindig összekaptuk magunkat, támadásban és védekezésben is rendre feljavultunk.

Ebben természetesen rendkívül fontos szerepe volt az edzőinknek, akik végig biztattak minket, és a hasznos tanácsaiknak is köszönhetően tudtunk átlendülni a nehézségeken.

Így történt ez a legvégén a döntőben is, a negyedik negyedben a helyén volt a szívünk, ekkorra a Pécs talán el is fáradt kicsit, bennünk pedig még akadt némi plusz energia,

a védekezésünk remekül összeállt a végére, és így kiharcoltuk a győzelmet."

Janzsó AlízFotó: Pados Noel/Soproni Darazsak Sportakadémia

Két évvel ezelőtt– akkor még a serdülőkorosztályban– ugyancsak bajnoki címet ünnepelhetett a soproni alakulat, amelyből annak idején Alíz szintén alaposan kivette a részét.

„Nyilván, a két évvel ezelőtti bajnokcsapatunk mostanra átalakult, jöttek azóta új játékosok, de jó páran jelenleg is a csapatot erősítik.

Nagyon szerettünk volna ismét bajnokok lenni, végig csak az lebegett a szemünk előtt, szóval óriási örömmel tölt el minket, hogy ez végül össze is jött. Felejthetetlen élmény marad ez a nyolcas döntő.

(Kiemelt képet készítette: Pados Noel/Soproni Darazsak Sportakadémia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik