UP-info utanpotlassport.hu 2021.04.28 17:58 Frissítve: 2021.04.28 18:32

Kosár: a Szeged is bejutott az ob-döntőbe a kadét leányok között

A nyolccsapatos országos döntő első hat helye már korábban elkelt a kadét leányok kosárlabda-bajnokságában. A fennmaradó két helyre pályázó négy együttes pedig oda-visszavágós keresztjáték párharcokban döntik el a továbbjutó kilétét. Az egyik helyre végül a Szeged lett a befutó, míg a másikra a Szekszárd tűnik esélyesnek.

Már csak két együttes számára maradt kiadó hely az országos döntőben a kadét leányok kosárlabda-bajnokságában, miután a legerősebb Piros rájátszáscsoport első hat csapata egyenes ági továbbjutó a nyolccsapatos fináléba. A további két pozíciót a keresztjátékok győztesei viszik el. A Piros csoport hetedik és nyolcadik helyezettjének kell megvívnia a Fehér és a Zöld csoport legjobbjaival. Ennek nyomán alakult ki, hogy a Szegednek a Kecskeméttel, a Szekszárdnak pedig a Nyíregyházával kellett összecsapnia oda-visszavágós alapon.

Forrás: Szegedi Kosárlabda Egylet facebook oldala

 •  Forrás: Szegedi Kosárlabda Egylet facebook oldala

A Szeged–Kecskemét párharca gyakorlatilag az első, szombaton rendezett szegedi találkozón eldőlt, hiszen a hazaiak 67-37-es győzelmet arattak, így a szerdai visszavágó csupán formalitássá vált. Hiába nyertek a kecskemétiek a második meccsen otthon 56-48-ra, nem volt reális sanszuk végül az ob-döntő kiharcolására. Ezáltal a kadétválogatott szövetségi kapitánya, Mészárosné Kovács Andrea által irányított szegediek jutottak a fináléba.

A másik ütközetben ennél szorosabban alakult a csata a Nyíregyháza és a Szekszárd között, ám itt is eldőlni látszik a továbbjutó kiléte egy meccs után. Mivel az odavágót a nyírségiek otthonában 93-78-ra nyerték a szekszárdiak, így a csütörtökön sorra kerülő visszavágónak egyértelműen Harsányi Mária tanítványai vágnak neki esélyesként.

A LEÁNY KADÉTOK ORSZÁGOS DÖNTŐJÉNEK RÉSZTVEVŐI:
1. Csata DSE
2. Vasas Akadémia
3. NKA Pécs
4. Darazsak Sportakadémia
5. DVTK Akadémia
6. Zsíros Akadémia Kőbánya
7. Szeged KE
8. Atomerőmű-KSC Szekszárd / Nyíregyházi Kosársuli párharc győztese

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.