Kosár: lányaink kikaptak az U18-as Eb nyolcaddöntőjében

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.08.10. 22:07
Címkék
Az Iványi Dalma vezette U18-as leány kosárlabda-válogatott drámai mérkőzésen egypontos vereséget szenvedett a németek elleni nyolcaddöntőben a Kréta szigetén zajló korosztályos Eb-n.

A magyar csapat csoportharmadikként zárta a C jelű kvartettet, így szerda este a D csoport második helyezettjével, Németországgal találkozott a legjobb 16 között a Heraklionban zajló U18-as leány kosárlabda Európa-bajnokságon. Völgyi Péter távollétében ezúttal Iványi Dalma irányította a magyar együttest.Völgyi Péter távollétében ezúttal Iványi Dalma irányította a magyar együttest.

A nyolcaddöntős mérkőzés elején fej fej mellett haladtak a felek, öt perc után 6–6 állt az eredményjelzőn. Azonban ezt sorozatban nyolc német pont követte (6–14). Ezután Aho Tyra duplája törte meg a mieink rossz szériáját, illetve Dobó Lilla bedobott egy triplát is (11–14). Katona Boglárka hárompontosával ért véget az első negyed (14–16).

Gyöngyösi Jankával (pirosban) a soraiban az U18-as leányválogatott kikapott a korosztályos Eb nyolcaddöntőjében Forrás: FIBA.Basketball
Gyöngyösi Jankával (pirosban) a soraiban az U18-as leányválogatott kikapott a korosztályos Eb nyolcaddöntőjében Forrás: FIBA.Basketball

Gyöngyösi Jankával (pirosban) a soraiban az U18-as leányválogatott kikapott a németektől a korosztályos Eb nyolcaddöntőjében  •  Forrás: FIBA.Basketball

A második játékrész kezdetén Strausz Edina egymásutánban kétszer is betalált közelről, amellyel kiegyenlítettek a mieink (18–18). Majd viszont ismét a németek pillanatai következtek (18–24). Ebben a szakaszban elsősorban Milkovics Réka pontjaival tartotta a lépést a magyar gárda (22–26). A németek rendre őrizték minimális előnyüket, ámLaczkó Sára sikeres hármasát követően mindössze egy pontra olvadt (27–28). Végül hárompontos német vezetéssel ért véget az első félidő (27–30).

A nagyszünet után az ellenfél stabilan tartotta három-öt pontos fórját (30–35). Majd Aho Tyra ziccerével újból csak egy pontra csökkent a hátrány (36–37), de átvenni a vezetést ezúttal sem sikerült, sőt megint elléptek a németek, így 41–48-nál rajtolt a negyedik negyed.

Azáró szakaszt a magyar lányok kezdték jobban: Oláh Fruzsina egy-egy kettessel és triplával jelentkezett, miközben két kosara között Ács Luca is eredményes volt (48–50). Milkovics Réka újabbat behintett kintről, amellyel hosszú idő után először vezettek a mieink (51–50). Viszont az előny csak átmenetinek bizonyult: öt perccel a vége előtt 54–51-re a németek álltak jobban.

A végjátékhoz érve Holcz Rebeka mind a négy négy büntetőjét bedobta, ezzel ismét változott a vezető csapat kiléte, méghozzá a magyarok javára (55–54). Az utolsó két perchez érve a – mezőny legjobbjaként– 22 pontig jutó Bühner Friedarévén újra a németek vezettek (55–56). Ezután a magyar lányoknak többször is megvolt az esélye a fordításra, például Oláh Fruzsina két büntetőt is dobhatott a győzelemért a legvégén, azonban végül egyet sem sikerült értékesítenie, így több pont már nem született a mérkőzésen, a németek56–55-ra nyertek a nyolcaddöntőben.

A magyar válogatottszerdán 18 órátóla 9-16. helyért folytatja – a lengyelektől vereséget szenvedő– házigazda görögök ellen.

U18-AS LEÁNY EURÓPA-BAJNOKSÁG, HERAKLION (GÖRÖGORSZÁG, KRÉTA)
NYOLCADDÖNTŐ
Magyarország–Németország 55–56 (14–16, 13–14, 14–18, 14–8)
Magyarország:Laczkó 5/3, Strausz 6, Gyöngyösi 4/3, Holcz 9, Milkovics 7/3. Csere: Dobó 5/3, Oláh 8/6, van Rijs -, Ács 4, Aho 4, Katona 3/3, Pfeiffer -.
Németország: Buhner 22, Feldrappe 4, Kroger 6, Falk 2, Rolf 7/3. Csere: Brochlitz -, Kreyenfeld 2, Diala -, Djuela -, Haw -, Horvath 2, Stockle 11/9.

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik