Kosár: a MAFC serdülői európai elittornán bizonyíthattak Tartuban

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.06.09. 11:19
Címkék
Három győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyen zárt a MAFC serdülő fiú kosárlabdacsapata az észtországi rangos nemzetközi tornán. Vittay-Hajnik Ambrus együttese többek között az Alba Berlinnel és a Zalgiris Kaunasszal is találkozott Tartuban.

Magyar bajnoki ezüstérmesként a MAFC serdülő fiú kosarasai is meghívást kaptak az észtországi Tartu Cupra, amelyen többek között öt nemzeti bajnok is szerepelt a mezőnyben, ugyanis a németek (Alba Berlin), az izraeliek (Maccabi Tel-Aviv), a litvánok (Zalgiris Kaunas), a dánok (SISU BK) és a hazai észtek (Tartu) legjobbja is ott volt a nyolc résztvevő között. A MAFC a csoportkörben előbb 79–34-re kikapott a későbbi tornagyőztes Alba Berlintől, majd 54–30-re alulmaradt az észt bajnoki második, tallinni TalTech/Altius gárdájával szemben, végül pedig 78–54-re verte a finn Lahti Basketballt. A keresztjátékban Vittay-Hajnik Ambrus tanítványai 42–35-re legyőzték a Zalgiris Kaunast, s az ötödik helyért aztán a házigazda Tartut is felülmúlták, 78–67-es arányban. Pichovszky Bertalant választották meg a magyar csapat legjobbjának a tornán.Vittay-Hajnik Ambrus tanítványai 42–35-re legyőzték a Zalgiris Kaunast, s az ötödik helyért aztán a házigazda Tartut is felülmúlták, 78–67-es arányban. Pichovszky Bertalant választották meg a magyar csapat legjobbjának a tornán.

„Rendszeresen részt veszek a nemzetközi szövetség, a FIBA edzőképzési programjában, amelynek keretében – amellett, hogy rengeteget tanulok – az egyik legfőbb hozadéka, hogy rengeteg külföldi edzőkollégával megismerkedhettem, és sikerült jó szakmai kapcsolatot kiépíteni néhányukkal. Ezúttal Észtországba, Tartuba is ennek köszönhetően juthattunk el, és kaptunk meghívást erre az elit szintű tornára – mondta Vittay-Hajnik Ambrus vezetőedző az Utánpótlássportnak. – 

Az első játéknapon alaposan bekezdtünk, ami az ellenfelek erősségét illeti, ugyanis a két későbbi döntős, az Alba Berlin és a TalTech ellen nyitottuk a tornát, ráadásul előbbi abszolúte kimagaslott a mezőnyből, és végül aranyérmesként is zárt. A nehéz kezdés után viszont belerázódtunk, felvettük a tempót, és a következő három meccset sikerült megnyerni, értékes skalpokat begyűjtve.

Összességében tényleg remek, nagyon hasznos mérkőzéseket játszottunk, amelyek által rengeteg fejlődhetnek a fiataljaink, fontos élményekkel gazdagodtak. A Tartu Cupot egyébként már tizenharmadjára rendezték meg, és a mi csapatunk volt az első magyar résztvevő. Úgy vélem, az ötödik hellyel és a játékunkkal is méltón képviseltük mind a MAFC-ot, mind a magyar kosárlabdasport egészét."

(Kiemelt kép forrása: MAFC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik