H. B. utanpotlassport.hu 2021.05.04 16:24 Frissítve: 2021.05.04 16:34

Kosár: a BEAC-ban évről évre támaszkodnak a kitűnő utánpótlásra

A BEAC-Újbuda leánycsapatai ismét remekül szerepelnek az utánpótlás kosárlabda-bajnokságokban, hiszen – a korábbi évekhez hasonlóan – a serdülők ismét ott lesznek az országos döntőben, mi több néhány pont hiányzott csak hozzá, hogy két együttesük is beverekedje magát a legjobb nyolcba. Laklóth Annát, a klub sportigazgatóját kérdeztük a siker titkáról.

A leány kosarasok utánpótlás-bajnokságaiban a BEAC-Újbuda rendre az élmezőnybe tartozik. Ez idén sem volt másképp, miután a klub a juniorok mellett a serdülők között is képviseltetheti majd magát az országos döntőben. Emellett nem sok hiányzott hozzá, hogy a nyolccsapatos U14-es fináléban a BEAC-nak két csapata is ott legyen. Az egyesület sportigazgatóját, Laklóth Annát kérdeztük vajon mitől ilyen eredményes nevelő munkájuk.

„Örülnék neki, ha lenne erre állandó recept, és ez alapján tudnánk főzni minden évben, viszont azért ez nem ilyen egyszerű. Természetesen az a célunk, hogy a jelenlegi szezonhoz hasonló sikereket érjünk el évről évre, de nem ez szerepel elsődlegesen a fókuszban nálunk. A hangsúlyt elsősorban az utánpótlás-nevelésre és a fiatal játékosok folyamatos képzésére fektetjük” – nyilatkozta a korábbi válogatott játékos az Utánpótlássportnak.

A BEAC serdülő „A” csapata a végső győzelemre pályázik a nyolcas fináléban Forrás: BEAC-Újbuda

A BEAC serdülő „A” csapata a végső győzelemre pályázik a nyolcas fináléban  •  Forrás: BEAC-Újbuda

A BEAC serdülő együttesei a jelenlegi bajnoki évadban ismét kiválóan teljesítettek, hiszen az „A” csapat – az előző évekhez hasonlóan – újra ott lesz a nyolcas döntőben, ám az újbudaiak „B” alakulata is sokáig menetelt a bajnokságban, és az utolsó csoportkörös küzdelmek után mindössze hét ponttal maradt le a fináléról. A szakvezető szerint a mostani 2007-08-as korosztály a korábbiakhoz képest viszonyítva is kiemelkedő évjárat.

Közel hatvanan kosaraznak nálunk ebben a korosztályban, így három csapatot is indítottunk végül a jelenlegi évadban. Az „A” csapat jó szereplése mellett a „B” együttes is nagyon közel állt az országos döntőbe kerüléshez, az utolsó körig versenyben voltak a lányok, és csupán néhány ponttal maradtak le az országos döntőről. Önmagában, hogy ilyen sokáig eljutottak ők is, ez hatalmas eredmény. Ez elsősorban edzőink munkáját dicséri, és annak a jele, hogy jó úton járunk. Örülünk, hogy ilyen széles a bázis ebben a korcsoportban, hiszen általában a serdülő kor vízválasztó sokaknál, hogy kik szeretnének majd komolyabban is űzni a sportágat.”

Ezek után adódik a kérdés: egyáltalán milyen széles a piramis alja a BEAC-ban, hányan kosaraznak a klub keretei között?

„A korosztályos csapatainban pillanatnyilag közel 300 gyerek pattogtatja a labdát. Nagyon fontos, hogy széles legyen a merítésünk, hiszen az adja az alapját mindennek. Sajnos a járványhelyzet megnehezíti a dolgunkat a következő generációk tehetségeinek felkutatásában. Remelhetőleg, ez nemsokára változik, és visszatérhetünk az iskolákba.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.