Kosár: a BEAC-ban évről évre támaszkodnak a kitűnő utánpótlásra

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.05.04. 16:24
Címkék
A BEAC-Újbuda leánycsapatai ismét remekül szerepelnek az utánpótlás kosárlabda-bajnokságokban, hiszen – a korábbi évekhez hasonlóan – a serdülők ismét ott lesznek az országos döntőben, mi több néhány pont hiányzott csak hozzá, hogy két együttesük is beverekedje magát a legjobb nyolcba. Laklóth Annát, a klub sportigazgatóját kérdeztük a siker titkáról.

A leány kosarasok utánpótlás-bajnokságaiban a BEAC-Újbuda rendre az élmezőnybe tartozik. Ez idén sem volt másképp, miután a klub a juniorok mellett a serdülők között is képviseltetheti majd magát az országos döntőben. Emellett nem sok hiányzott hozzá, hogy a nyolccsapatos U14-es fináléban a BEAC-nak két csapata is ott legyen. Az egyesület sportigazgatóját, Laklóth Annátkérdeztük vajon mitől ilyen eredményes nevelő munkájuk.Laklóth Annátkérdeztük vajon mitől ilyen eredményes nevelő munkájuk.

„Örülnék neki, ha lenne erre állandó recept, és ez alapján tudnánk főzni minden évben, viszont azért ez nem ilyen egyszerű. Természetesen az a célunk, hogy a jelenlegi szezonhoz hasonló sikereket érjünk el évről évre, de nem ez szerepel elsődlegesen a fókuszban nálunk. A hangsúlyt elsősorban az utánpótlás-nevelésre és a fiatal játékosok folyamatos képzésére fektetjük” – nyilatkozta a korábbi válogatott játékos az Utánpótlássportnak.

A BEAC serdülő „A” csapata a végső győzelemre pályázik a nyolcas fináléban Forrás: BEAC-Újbuda
A BEAC serdülő „A” csapata a végső győzelemre pályázik a nyolcas fináléban Forrás: BEAC-Újbuda

A BEAC serdülő „A” csapata a végső győzelemre pályázik a nyolcas fináléban  •  Forrás: BEAC-Újbuda

A BEAC serdülő együttesei a jelenlegi bajnoki évadban ismét kiválóan teljesítettek, hiszen az „A” csapat – az előző évekhez hasonlóan – újra ott lesz a nyolcas döntőben, ám az újbudaiak „B” alakulata is sokáig menetelt a bajnokságban, és az utolsó csoportkörös küzdelmek után mindössze hét ponttal maradt le a fináléról. A szakvezető szerint a mostani 2007-08-as korosztály a korábbiakhoz képest viszonyítva is kiemelkedő évjárat.

Közel hatvanan kosaraznak nálunk ebben a korosztályban, így három csapatot is indítottunk végül a jelenlegi évadban. Az „A” csapat jó szereplése mellett a „B” együttes is nagyon közel állt az országos döntőbe kerüléshez, az utolsó körig versenyben voltak a lányok, és csupán néhány ponttal maradtak le az országos döntőről. Önmagában, hogy ilyen sokáig eljutottak ők is, ez hatalmas eredmény. Ez elsősorban edzőink munkáját dicséri, és annak a jele, hogy jó úton járunk. Örülünk, hogy ilyen széles a bázis ebben a korcsoportban, hiszen általában a serdülő kor vízválasztó sokaknál, hogy kik szeretnének majd komolyabban is űzni a sportágat.”

Ezek után adódik a kérdés: egyáltalán milyen széles a piramis alja a BEAC-ban, hányan kosaraznak a klub keretei között?

„A korosztályos csapatainban pillanatnyilag közel 300 gyerek pattogtatja a labdát. Nagyon fontos, hogy széles legyen a merítésünk, hiszen az adja az alapját mindennek. Sajnos a járványhelyzet megnehezíti a dolgunkat a következő generációk tehetségeinek felkutatásában. Remelhetőleg, ez nemsokára változik, és visszatérhetünk az iskolákba.”

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik