N. D. utanpotlassport.hu 2022.01.27 11:43 Frissítve: 2022.01.27 11:51

Korcsolyasportok: az utánpótlás legjobbjai versenyeznek a hét végén

Tavaly február után ismét országos bajnokság keretein belül lépnek jégre a műkorcsolya, a jégtánc és a szinkronkorcsolya hazai utánpótlásának legjobb képviselői, hogy összemérjék erejüket a Vasas Jégcsarnokban január 28. és 30. között.

Egy hét híján egy év – ennyi idő után húzhatnak újra korcsolyát a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség által szervezett országos bajnokságon a magyar műkorcsolyázó, jégtáncos és szinkronkorcsolyázó utánpótlás legjobb utánpótláskorú képviselői a Vasas Jégcsarnokban. Több kategóriában is népes mezőny és kiélezett harc várható, így a versenyzőknek a maximumra kell majd törekedniük a győzelem megszerzése érdekében.

A legnépesebb mezőny a lányok basic novice kategóriájában (13 év alattiak) indul, közöttük összesen harmincegy fiatalt figyelhetünk január utolsó hétvégéjén. Velük ellentétben, a spektrum túloldalán a fiúkat találjuk – a jégre lépők között esetükben mindenki éremmel fog távozni, hiszen egy olyan korosztályuk sincs, amelyben háromnál több ifjú sportolót találunk. A legidősebbek, azaz a juniorok (13–18 év közöttiek) esetében ismét a Sebestyén Korcsolya Sport Egyesület tanítványai, Berei Mózes József és Vlasenko Aleksandr fognak házidöntőt vívni.

Schermann Regina 2019 után nyerhet újra a junior ob-n Forrás MOKSZ

Schermann Regina 2019 után nyerhet újra a junior ob-n Forrás MOKSZ

Más a helyzet a junior lányok között, akik tizennégy indulóval képviseltetik magukat – ám a tavalyi győztes Szigeti Bernadett (Pavuk SE) nélkül. A legnagyobb esélyesek között mindenképp ott van a két hete még a tallinni felnőtt Európa-bajnokságon szereplő Schermann Regina (Jégkorszak SE), aki a 2019-es országos bajnokság után ismét csúcsra érhet a korosztályban. Ehhez azonban az első éves juniornak, Papp Viviennek (Hoffmann Akadémia) is lesz egy-két szava, aki az évad eddigi versenyein remekül szerepelt, több alkalommal is túlszárnyalva az idősebb vetélytársait. Persze az ellenfeleik sem feltartott kézzel fognak érkezni a megméretésre, így az ob talán legjobban várt versenyszámára érdemes lesz odafigyelni.

Az indulók teljes listája – a jégtáncosokéval és a szinkronkorcsolyázókéval együtt – IDE kattintva tekinthető meg, a beosztás ezen a linken érhető el, míg a programokat élő streamen lehet majd követni (1. nap, 2. nap, 3. nap).

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.

2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.