Konferencia: miért marad el fiatalok erőnléte a nemzetközi mezőnyétől?

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.11.28. 15:45
Címkék
Miért marad el a felnőttkorba lépő fiatal sportolóink többségének erőnléte, fizikai állapota a nemzetközi élvonalban szereplő kortársaikétól? Milyen hibák jellemzik az utánpótláskorúak kondicionális felkészítését? Többek között erről is szó lesz azon a konferencián, amelyet Egy nap az utánpótlásért címmel rendez az Utanpotlassport.hu szerkesztősége a Magyar Edzők Társasága szakmai együttműködésével december 8-án, a Lurdy Ház Rendezvényközpontjában.

A december 8-án a Lurdy Ház Rendezvényközpontjában tartandó,

Egy nap az utánpótlásért

című, egész napos szakmai eseményen ezúttal is klasszis előadók beszélnek majd a korosztályos sportot érintő aktualitásokról, legfontosabb ügyekről. A konferencia rangját jelzi, hogy annak fővédnöke Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár lesz.

Az egész napos rendezvény egyik programpontjaként korszerű módszerek a fiatal sportolók erőnléti felkészítésében címmel Sáfár Sándor, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem docense, a Nemzeti Sportügynökség projektigazgatója és Pozsonyi Zsolt erőnléti edző, a férfi vízilabda-válogatott szakmai stábjának tagja tart bizonyára nagy érdeklődést kiváltó előadást.

Szó lesz az általános problémákról, amelyek a fiatal sportolók fizikai felkészítését jellemzik, és arról is, hogy miért döntő fontosságú az életkori sajátosságoknak megfelelő erőfejlesztés fontossága.

A Magyar Edzők Társasága 10 kreditpontot ír jóvá a Kiemelt Edzői Programban, az Utánpótlás Edzői Programban, illetve a Gerevich Aladár Sportösztöndíj Programban résztvevő edzőknek, de a rendezvényen természetesen bárki részt vehet.

A szendvicsebéddel egybekötött konferenciára az https://utanpotlaskonferencia.hu/ oldalon lehet jelentkezni, ahol a részletes program mellett a részvételi feltételek is megtalálhatók. 

(A kiemelt kép forrása: Pozsonyi Zsolt/Facebook)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik