N. D. utanpotlassport.hu 2022.11.28 14:34 Frissítve: 2022.11.28 14:45

Kézilabda: már csak két csapat hibátlan az U19-es leánybajnokságban

A múlt hét elején az U19-es első osztályú leány kézilabdabajnokság Keleti és Nyugati csoportjában összesen négy csapat állt százszázalékos mérleggel, az elmúlt fordulóban azonban ez a szám megfeleződött.

Túl vannak a csapatok az U19-es első osztályú leány kézilabdabajnokság alapszakaszának harmadán, a hibátlan mérleggel álló együttesek száma pedig a felére csökkent az elmúlt héten, két rangadónak köszönhetően.

A Keleti csoportban a DVSC-Schaeffler és a Ferencváros is remekül kezdte a szezont, nyolcból nyolc sikerrel állva várták a kilencedik fordulót. A fővárosiakra nem várt könnyű feladat, az őket harmadik helyen követő Kisvárdához látogattak; az összecsapás izgalmasan alakult, kiélezett végjátékot hozott. A hazaiak nyolc másodperccel a meccs vége előtt tudtak egyenlíteni, majd az utolsó pillanatokban még az FTC-s Szabó Aida dobhatott kapura, ám nem tudta megszerezni a 11. gólját, maradt a 27–27. A DVSC pár nappal később kihasználta a fővárosiak botlását, simán nyert otthon a BVSC-Zugló ellen, így

lépéselőnybe került a versenyfutásban.

Nyugaton a legutóbbi játéknapig egyaránt százszázalékos mérleggel álló Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Dunaújvárosi KKA nézett farkasszemet. A mérkőzés a vártnál jóval simábban alakult: az otthon játszó balatonbogláriak fél perc után hátrányba kerültek, onnan viszont nem volt megállás, hamar komoly előnyt építettek fel, ami a félidőre már kilencgólos volt. A NEKA a szünet után sem lassított, végül – elsősorban a remek védekezésének köszönhető – 35–16-os sikerével

megtartotta a hibátlan mérlegét, és továbbra is vezeti a Nyugati csoport tabelláját.

(Kiemelt kép: a NEKA U19-es leánycsapata továbbra is magabiztosan vezeti az első osztály Nyugati csoportját / Fotó: Tompos Gábor/Lotus Seven) 

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.

2023.01.21 10:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A magyar jéglabda-válogatott egyik fiatal játékosa megbukott a drogteszten, így kizárták a válogatottunkat az U19-es világbajnokságról.

2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.