Kézilabda: már csak a NEKA hibátlan az U16-os élvonalbeli bajnokságban

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.09.26. 09:02
Címkék
Az idősebbek mellett az U16-os fiú kézilabdázók első osztályú bajnoksága is elkezdődött szeptember elején, négy fordulót követően pedig már csak a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttese hibátlan.

A hónap közepén megnéztük, hogy rajtoltak a fiú kézilabdázók az első osztályú korosztályos bajnokságok U18-as és U20-as korosztályaiban. Az U16-osok sem tétlenkednek, szeptember első napján már ők is labdát ragadtak az új kiírásban, követve a „nagyobbak” példáját.megnéztük, hogy rajtoltak a fiú kézilabdázók az első osztályú korosztályos bajnokságok U18-as és U20-as korosztályaiban. Az U16-osok sem tétlenkednek, szeptember első napján már ők is labdát ragadtak az új kiírásban, követve a „nagyobbak” példáját.

A NEKA U16-os együttese egyedüli hibátlanként vezeti a tabellát Forrás: NEKA
A NEKA U16-os együttese egyedüli hibátlanként vezeti a tabellát Forrás: NEKA

A NEKA U16-os együttese (fehérben) egyedüli hibátlanként vezeti a tabellát  •  Forrás: NEKA

A legjobban – hasonlóan több másik utánpótlás-bajnoksághoz – a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljai kapták el a rajtot, akik a negyedik forduló után az egyetlen százszázalékos csapatként vezetik a tabellát. A Gazdag Tibor vezetőedző által irányított gárdának eddig nem okoztak gondot az ellenfelek, a legszorosabb meccsén négy góllal verte idegenben a PLER-Budapestet. Érdekesség, de a NEKA gárdájában, eddig nem találunk kiemelkedő góllövőt, mondhatni, elosztják egymás között a támadófeladatokat a játékosok: a két legeredményesebb kézisük Vandra Máté és Pál Szabolcs, akik egyaránt 16 találatot jegyeznek – ez meccsenkénti négyes átlagot jelent. Összehasonlításképp, a góllövőlistát vezető Juhász-Tóth Zalán (BFKA Veszprém) neve mellett 33 strigula áll, őt 23-mal követi a második Mészáros Máté (FTC).

A Pick Szeged három győzelemmel és egy döntetlennel indította a szezont, őket a Ferencvárosi TCüldözi(nekik egy vereség csúszott be), utóbbiak állnak viszont a legjobb gólaránnyal az eddig lejátszott meccsek alapján (143:85). A fővárosiakkal ugyanannyi pontot gyűjtött a Tatabánya KC és a BFKA Veszprém is.

Természetesen korai még jósolni, hiszen a bajnokság hatodánál sem járunk, ám az U16-os élvonal tavalyi győztesének, az Élen KISE-nek iparkodnia kell, ha címet akar védeni; a veszprémiek 50 %-os mérleggel kezdtek.

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik