N. D. utanpotlassport.hu 2022.09.26 09:02 Frissítve: 2022.09.26 09:10

Kézilabda: már csak a NEKA hibátlan az U16-os élvonalbeli bajnokságban

Az idősebbek mellett az U16-os fiú kézilabdázók első osztályú bajnoksága is elkezdődött szeptember elején, négy fordulót követően pedig már csak a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttese hibátlan.

A hónap közepén megnéztük, hogy rajtoltak a fiú kézilabdázók az első osztályú korosztályos bajnokságok U18-as és U20-as korosztályaiban. Az U16-osok sem tétlenkednek, szeptember első napján már ők is labdát ragadtak az új kiírásban, követve a „nagyobbak” példáját.

A NEKA U16-os együttese egyedüli hibátlanként vezeti a tabellát Forrás: NEKA

A NEKA U16-os együttese (fehérben) egyedüli hibátlanként vezeti a tabellát  •  Forrás: NEKA

A legjobban – hasonlóan több másik utánpótlás-bajnoksághoz – a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia fiataljai kapták el a rajtot, akik a negyedik forduló után az egyetlen százszázalékos csapatként vezetik a tabellát. A Gazdag Tibor vezetőedző által irányított gárdának eddig nem okoztak gondot az ellenfelek, a legszorosabb meccsén négy góllal verte idegenben a PLER-Budapestet. Érdekesség, de a NEKA gárdájában, eddig nem találunk kiemelkedő góllövőt, mondhatni, elosztják egymás között a támadófeladatokat a játékosok: a két legeredményesebb kézisük Vandra Máté és Pál Szabolcs, akik egyaránt 16 találatot jegyeznek – ez meccsenkénti négyes átlagot jelent. Összehasonlításképp, a góllövőlistát vezető Juhász-Tóth Zalán (BFKA Veszprém) neve mellett 33 strigula áll, őt 23-mal követi a második Mészáros Máté (FTC).

A Pick Szeged három győzelemmel és egy döntetlennel indította a szezont, őket a Ferencvárosi TC üldözi (nekik egy vereség csúszott be), utóbbiak állnak viszont a legjobb gólaránnyal az eddig lejátszott meccsek alapján (143:85). A fővárosiakkal ugyanannyi pontot gyűjtött a Tatabánya KC és a BFKA Veszprém is.

Természetesen korai még jósolni, hiszen a bajnokság hatodánál sem járunk, ám az U16-os élvonal tavalyi győztesének, az Élen KISE-nek iparkodnia kell, ha címet akar védeni; a veszprémiek 50 %-os mérleggel kezdtek.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.

2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.