N. D. utanpotlassport.hu 2023.06.01 20:58 Frissítve: 2023.06.02 12:41

Kézilabda: elkezdte a vb-felkészülést a junior férfiválogatott

Június elsejével célegyenesre fordult a junior férfi kézilabda-válogatott vb-felkészülése; a fiatalok kevesebb mint három hét múlva kezdenek a német-görög közös rendezésű eseményen.

Június elsejével immár kijelenthető, hogy elérkeztünk a nyári korosztályos kézilabda-világversenyek kapujába: elsőként a magyar junior férfiválogatotton lesz a sor, hogy megmutassa a tudását.

A fiatalok az U21-es világbajnokságon, utolsó utánpótlás-megméretésükön szerepelhetnek június második felében, amire a hónap első napján el is kezdték a felkészülést a játékosok.

A Sótonyi László szövetségi edző által irányított csapat tavaly Európa-bajnokságon szerepelt, amelyen az előkelő ötödik helyet szerezte meg. Az együttes nemrégiben a franciaországi Tiby-kupán a sok hiányzó ellenére is jó formát mutatott, aranyérmes lett a minitornán, így bizakodva kezdhetik a vb előtti utolsó heteket Lukács Péterék

Az esemény rangjához mérten komoly munka vár a játékosokra, akik a sűrű programot csütörtökön Balatonbogláron, a NEKA létesítményében kezdték meg, vasárnaptól pedig már Győrben élesíthetik a formát, ahonnan Lengyelország felé veszik az irányt, hogy egymást követő két nap összecsapjanak a hazaiakkal.  

A program június 11-től Tiszakécskén folytatódik, ahol egy hetet töltenek majd a kézilabdázóink; az utolsó két napon ott is párosmeccs vár rájuk, a franciákat fogadják a fiatalok. Ezt gyáli készülődés követi, majd utazás Athénba, a német-görög közös rendezésű világbajnokság (egyik) helyszínére; a csoportbeosztást már tudjuk, a juniorválogatott Dániával, Argentínával és Norvégiával került azonos kvartettbe. A vb június 20-tól július 2-ig tart.

(Kiemelt képünk forrása: MKSZ)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.09.26 17:00:07

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A pisztolyos Jákó Miriam a rió katonai sportlövő-vb-n nyert aranyat, míg a puskás Rescsik Csaba a limai para-vb-n állított fel új juniorvilágcsúcsot.

2023.09.24 16:10:04

Utánpótlássport Munkatársunktól utanpotlassport.hu

A férfi junior kézilabda-válogatottat a nyáron világbajnoki ezüstéremhez segítő Sótonyi László részesült a második alkalommal kiírt Az év utánpótlásedzője díjban.

2023.09.15 23:20:02

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as női vízilabda-válogatott pazar játékkal győzte le a spanyolokat a coimbrai világbajnokság döntőjében, és először aranyérmes a korosztály vb-történetében!

2023.07.27 16:44:01

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 18 éves gerelyhajító, Herczeg György magát is alaposan meglepte a felnőtt országos csúccsal, amelyet igyekszik a helyén kezelni.

2023.07.26 22:24:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A cselgáncsozók és az atléták is dupláztak a bronzérmeket tekintve a maribori EYOF harmadik napján, a legjobb magyar eredményt szerdán viszont egy úszó szállította: Kovács Botond második lett 200 méter vegyesen.