N. D. utanpotlassport.hu 2023.05.22 08:59 Frissítve: 2023.05.22 18:21

Kézilabda: duplázott az FTC az U15-ös korosztályban

Mindent vitt az U15-ös korosztályban a Ferencváros: a fővárosi klub a fiú- és a leánybajnokságban is megnyerte a felsőház küzdelmeit.

Szépen sorban véget érnek a korosztályos kézilabda-bajnokságok, a múlt hét végén az U15-ös bajnokságok utolsó fordulóját rendezték meg. A fiúk és a lányok is A-, B- és C-csoportokra osztva kezdték meg az első osztályú bajnokság alapszakaszának küzdelmeit szeptember második felében. A lebonyolítás a többi korosztályos pontvadászathoz képest eltérő volt, hiszen a csoportküzdelmek során minden csapat „vendégül látta” az ellenfeleit az egyik fordulóba, amelynek keretein belül az együttesek fejenként két mérkőzésen léptek pályára. A csoportokban elért helyezések alapján alakult ki a felső-, a középső és az alsóház mezőnye.

A fiúk felsőházas küzdelmei március első felében kezdődtek Budakalászon, majd szegedi, veszprémi, tatabányai és fővárosi forduló következett.

A hibátlan csoportkört záró Ferencváros tavasszal sem lassított, és már bajnokként kaptak ki először, az utolsó fordulóban a – szintén hibátlan csoportkört záró, végül a harmadik helyen végző – Veszprémi KKFT ellen.

Ezüstérmet a Pick Szeged korosztályos együttese ünnepelhetett, amely mindössze egy ponttal előzte meg a már emlegetett veszprémieket, illetve a Budakalászt.

Akcióban az FTC U15-ös fiúcsapata (fehérben) Forrás: fradi.hu

A lányoknál szorosabban alakult a bajnoki címért zajló versenyfutás: az őszi szezont csoportgyőztesként záró DVSC, FTC, Győri ETO hármasból végül az utóbbi kettő ért oda az arany- és az ezüstérmes helyre. A két csapat között az utolsó, szegedi forduló előtt mindössze egy pont volt a különbség a Ferencváros javára; az FTC az utolsó előtti meccsén a Kecskemét gárdáját győzte le, a következő mérkőzésen viszont a győriek kikaptak a DVSC-től, így

eldőlt, hogy a lányok között is a fővárosiak ünnepelhetnek,

akik tavaly még „csak” a korosztály fiúbajnokságában értek a csúcsra, a lányoknál másodikak lettek, idén viszont duplázni tudtak.

(Kiemelt képünkön: ünnepelnek az FTC U15-ös leánycsapatának tagjai Forrás: fradi.hu)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.05.10 19:21:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kőbányán is elindul az Úszó Nemzet Program: a Turi György mesteredző fémjelezte Kőbánya SC-ben sajátíthatják el a fiatalok a sportág alapjait.

2023.03.31 17:21:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A svájci Lausanne-ban megtartották a nyári magyar–horvát közös rendezésű U19-es leány röplabda-világbajnokság sorsolását. Kőnig Gábor szövetségi edző vezette csapat rendezőként az A-csoportba került, amelyben Argentínával, Egyiptommal, Kamerunnal, Kínával és Chilével küzd majd a helyezésekért.

2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.