Kézilabda: csúcsra törő fiatalok a második vonalból

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.10.05. 20:07
Címkék
A felnőtt férfi kézilabda NB I/B-ben az első fordulók alapján kijelenthető, hogy óriási harc várható a feljutásért, a legesélyesebb csapatok pedig egytől egyig bíznak az utánpótláskorú játékosaikban.

Lejátszották az első öt fordulót a felnőtt férfi kézilabda NB I/B-ben, az eddigi mérkőzések alapján pedig valószínűleg egyik csapatnak sem lesz könnyű dolga, ha oda akar érni az érmes helyek egyikére. A másodosztály küzdelmeinek első hónapja után már nincsen százszázalékos együttes, viszont többen is jó formában kezdték el az őszi szezont, az éllovasokban pedig egy dolog biztosan közös: számítanak az utánpótláskorú játékosaikra.

A 18 éves Czabula Máté főszerepet kap a BFKA-Veszprém NB I/B-s csapatában Fotó: Wolf Attila/BFKA-Veszprém
A 18 éves Czabula Máté főszerepet kap a BFKA-Veszprém NB I/B-s csapatában Fotó: Wolf Attila/BFKA-Veszprém

A 18 éves Czabula Máté főszerepet kap a BFKA-Veszprém NB I/B-s csapatában  •  Fotó: Wolf Attila/BFKA-Veszprém

Jelenleg az első helyen a PLER-Budapest áll, amelynek három győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel startolt. A fővárosiak A-csapatában kap szerepet a 2003-as születésű Fekete Ádám és a 2004-es Zalai Balázs is; mindketten pályára léptek az eddigi öt mérkőzésen, és ugyanannyi, 14 góllal segítették az együttesüket. Rajtuk kívül is vannak fiatalok a csapatban, Parzer Norbert (2002) és Kecskés Levente (2003) sem maradt adósa találatokkal, amikor megkapta a bizalmat.

A BFKA-Veszprém azonos mérleggel követi a PLER-t a második helyen. Az együttesre a Telekom Veszprém fiókcsapataként is tekinthetünk, amelyből a kiemelkedően teljesítő fiatalok akár a többszörös BL-döntős gárdát is megcélozhatják. Ilyen például az eddig a másodosztályban legeredményesebb veszprémiként teljesítő Czabula Máté (2004), aki a 2002-es Szabó Tashoz hasonlóan 26-szor köszönt be az ellenfél csapatainak, de a 2003-as Kovács Bence (25 találat) és a vele egyidős Vári Márk (24) sincs tőlük sokkal lemaradva.

A Pick Szeged U21 adja a fiatalok esetében a legeredményesebb kézilabdázót, a 2003-as Varga Mihály személyében. A fiatal 32-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját a másodosztályban, teljesítményének köszönhetően pedig az NB I-ben is bizonyíthatott, a Dabas elleni, idegenbeli siker alkalmával ráadásul két gólt is szerzett, így nem lenne meglepő, ha a közeljövőben újra látnánk az első csapat mezében.

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik