Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.10.26 17:09 Frissítve: 2020.10.26 17:11

Kézilabda: Brandt Balázs tudja, most kell megragadnia az NB I-ben

Az utolsó pillanatokban szerzett gólt a Csurgó elleni idegenbeli élvonalbeli bajnokin a Balatonfüred 20 éves jobbszélsője, Brandt Balázs; a döntetlent érő találatról és az NB I-es debütálásáról kérdeztük.

Sok hiányzóval szerzett pontot a múlt heti, Csurgó elleni NB I-es mérkőzésen a Balatonfüred férfi kézilabdacsapata. Az idegenbeli találkozón több fiatal, utánpótláskorú játékos is lehetőséget kapott György László együttesében, mások mellett a 20 éves jobbszélső, Brandt Balázs is, aki nyolc másodperccel a vége előtt, 27-26-os állásnál döntetlent érő gólt szerzett.

„Amikor megkaptam a szélen a labdát nem is gondolkoztam rajta, hogy mit kéne csinálnom – kezdte honlapunknak Brandt. – Ugyanúgy mentem be, mintha bármilyen alacsonyabb osztályú mérkőzésen lettem volna. Talán jobb is volt így, hogy nem gondoltam túl, mert akkor szerintem könnyen elhibázhattam volna.”

Íme, az a bizonyos aranyat érő találat!

Ugyanis hasonló tapasztalata eddig nem volt, a csurgói volt a második felnőttélvonalbeli meccse, az előző évadban még az NB I/B-ben és az ifjúsági ligában szerepelt.

„Az elején még eléggé izgultam, mert ugyan a Veszprém ellen játszottam először az elsőosztályban, de Csurgón most egészen más volt. Ennek a meccsnek tétje volt, itt pontot, pontokat akartunk szerezni és tudtam, hogy több lehetőséget kaphatok. Jólesett, hogy a csapatból, a családból és az ismerőseim közül is sokan gratuláltak utána.”

Brandt Balázs szerezte a Balatonfüred döntetlent érő gólját Csurgón

Brandt Balázs szerezte a Balatonfüred döntetlent érő gólját Csurgón

A mostani időszakot egyébként komoly lehetőségként éli meg, és ha már adódott, ki is használná az esélyét.

„Nem tudom, hogy más csapatnál is megkaptuk volna így a lehetőséget fiatal játékosokként. Jelenleg úgy állunk, hogy éppen csak megvan a csapat, előfordulhat, hogy az elkövetkezendő három évben nem lesz ekkora sansz berobbanni az NB I-es mezőnybe, ezért most kell megragadnunk az esélyt.”

Nehéz is így célokat kitűzni a szezonra, hiszen a járvány miatt szinte napról napra változnak az erőviszonyok. A fürediek egyelőre nyeretlenek, a három döntetlen mellett két vereséget szenvedtek, ám Brandt szerint jól összeállhat az együttes a folytatásra.

„Szerintem jók lehetünk. Kidőltek ugyan tapasztalt játékosok és ez a Veszprém ellen még csúnyán sült el, de a Csurgó ellen már szépen helytálltunk, és ez a jövőre nézve biztató. Szeretnék megragadni az NB I-ben erre a szezonra ezt tartom a legfontosabb célomnak. Szeretnék bizonyítani a szakmai stábnak az edzéseken és a meccseken, hogy akkor is lehet majd rám számítani, ha az elsőszámú, Pedro Rodriguez visszatér.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.11.27 17:34:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.