Kézilabda: a fiú és a leány U15-ös felsőházban is az FTC vezet

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.03.26. 14:24
Címkék
A Ferencváros U15-ös fiú- és leánycsapata is jó formában kezdte az U15-ös első osztályú kézilabda-bajnokság felsőházának küzdelmeit; a fővárosi klub fiataljai mindkét esetben az élről várják az áprilisi folytatást.

A-, B- és C-csoportokra osztva kezdték meg a fiú és a leány U15-ös kézilabdázók az első osztályú bajnokság alapszakaszának küzdelmeit szeptember második felében. A lebonyolítás a többi korosztályos pontvadászathoz képest eltérő, hiszen a csoportküzdelmek során minden csapat„vendégül látta” az ellenfeleit az egyik fordulóba, amelynek keretein belül az együttesek fejenként két mérkőzésen léptek pályára.A csoportokban elért helyezések alapján alakult ki a felső-, a középső és az alsóház mezőnye.

A fiúknál a csoportok első két helyezettje kvalifikálta magát a legjobbak közé, a hatos így néz ki: elsőként jutottak be a Pick Szeged, a Ferencváros és a Veszprémi KKFT fiataljai, hozzájuk másodikként a Debreceni EAC, a CYEB-Budakalász és a Mol Tatabánya csatlakozott. Az együttesek számára márciusban kezdődtek el a felsőház küzdelmei,

a hibátlan csoportkört záró FTC pedig tovább folytatta a remeklését.

A fővárosiak a budakalászi első, e hét szombaton pedig a szegedi második fordulóban is magabiztos győzelmeket arattak, így vezetik a felsőházat; őket két ponttal lemaradva üldözi a Pick Szeged gárdája. A játékosokra még három kör, azaz hat meccs vár; az utolsó fordulót a budapesti Elek Gyula Arénában rendezik, így ha a végéig kitart a ferencvárosiak jó formája, akkor hazai pályán ünnepelhetnek majd bajnoki címet.

A lányoknál hasonló a helyzet, annyi különbséggel, hogy a felsőház mezőnyét hét csapat alkotja: a csoportgyőztes DVSC-Schaeffler, Ferencváros, Győri ETO hármas mellett másodikként a PC Trade Szegedi NKE, a Kispest NKK és a Kozármisleny SE kvalifikálta magát, legjobb harmadikként viszont a Kecskeméti Sportiskola is küzdhet az aranyéremért. Az FTC szombaton a DVSC legyőzésével átvette a vezetést, ám a sikerrel mindössze egypontos előnybe került, így a felsőház programjának felénél kijelenthető:

izgalmas folytatásra van kilátás.

(A kiemelt képen: a FTC U15-ös fiúcsapata / Forrás: fradi.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik