Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2021.03.07 08:48 Frissítve: 2021.03.12 11:15

Férfi kézi: Lukács Péter példaképek mellett fejlődik Veszprémben

Megszerezte az első góljait a Telekom Veszprém felnőttcsapatában Lukács Péter. A 18 éves, elsősorban a BFKA-Veszprém U22-es gárdáját erősítő irányítót az első bakonyi évadjáról kérdeztük.

A jelenlegi szezonban többször is szerepelt a keretben, de az első gólját a múlt heti Eger elleni NB I-es mérkőzésen szerezte meg a bajnoki címvédő Telekom Veszprém színeiben a 18 éves Lukács Péter. A Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia veszprémi részlegének U22-es csapatához tartozó, az NB I/B-ben nyolc meccsen 67 gólnál járó játékos számára természetesen meghatározó pillanat volt az első (két) élvonalbeli találat.

„Óriási megtiszteltetés, hogy a felnőttcsapat tagja lehettem – kezdte az Utánpóltássportnak Lukács Péter. – Nekünk fiataloknak örömteli, hogy sok NB I-es meccsen bekerülhetünk a keretbe, és időnként még játéklehetőséget is kapunk a világ egyik legjobb együttesében. Az Eger ellen az első és második félidőben is pályára kerültem, igyekeztem élni a lehetőséggel, örültem az első góljaimnak és persze a győzelemnek is.”

Lukács Péter megszerezte az első NB I-es góljait a Veszprémben Fotó: Wolf Attila bfakademia.hu

Lukács Péter megszerezte az első NB I-es góljait a Veszprémben  •  Fotó: Wolf Attila bfakademia.hu

A korosztályos válogatott irányító a nyáron az FTC-ből igazolt kölcsönbe Veszprémbe. A zöld-fehéreknél szintén erős az utánpótlásbázis és a fiatalok is sokat játszanak az első osztályú felnőttcsapatban. Adódik tehát a kérdés, miért döntött a váltás mellett?

„Az FTC-ben is kiváló munka folyik, de úgy éreztem, szükségem van a váltásra. Ki akartam próbálni magamat egy új közegben, távol a családomtól, ahol egyedül kell boldogulnom. Sokat segített ez az időszak abban is, hogy magabiztosabbá váljak.”

Lukács időnként a felnőttcsapat sztárjaival edz együtt, de amikor „csak” a BFKA U22-es edzésén jelenik meg, akkor is igazi legendával találkozik, ugyanis a 2019-ben visszavonult Momir Ilics a gárda vezetőedzője.

„Az első perctől fogva mindenki nagyon kedves, testközelből láthatom a világklasszisokat, próbálok odafigyelni minden mozdulatukra és Momir Ilics is mindenki számára egy igazi példakép. Sokat fejlődtem taktikailag, komoly rendszerbe kellett beleszoknom itt Veszprémben és külön örülök, hogy a védekezésem sokat erősödött.”

A BFKA reménysége azt mondja, jelenleg a rövid távú célokra, csak az előtte álló feladatokra koncentrál.

„Az U22-es együttessel titkos vágyunk, hogy az első helyen végezzünk az NB I/B-ben, és feljussunk az élvonalba. Ennél most nem gondolkozom előrébb, próbálom odatenni magamat, és a jelenre koncentrálni. Csapatként és egyénileg is jó szezont szeretnénk zárni, aztán pedig meglátjuk, mit hoz a jövő.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.

2021.03.02 11:00:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A munka látszott, az alaphang megadva: az UTE 20 éves öttusázója, Gulyás Michelle nyerte a Peridot magyar nyílt fedett pályás versenyt.