N. D. utanpotlassport.hu 2022.09.29 16:35 Frissítve: 2022.09.29 17:23

Kézi: a NEKA-s fiatalok kezdtek a leggólerősebben a férfi NB I-ben

A Nemzeti Kézilabda Akadémia utánpótláskorú játékosai – Papp Tamás, Szilágyi Benjámin és Krakovszki Bence – szerezték a legtöbb gólt a fiatalok közül a férfi felnőtt NB I őszi szezonjának első négy fordulójában.

Egy nap híján túl vagyunk a férfi kézilabda NB I 2022/23-as évadának első hónapján, így sorra vettük, mely utánpótláskorú játékosok szerezték a legtöbb gólt az eddig megrendezett négy forduló alatt. A felnőttek góllövőlistájának élmezőnyében nem hemzsegnek a fiatalok, ám vannak, akik korosztályos sportolóként értek oda a legeredményesebbek közé.

Papp Tamás akcióban Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Papp Tamás akcióban  •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Közülük a legjobb három a bajnokságban többségben utánpótláskorú kézilabdázókkal szereplő Nemzeti Kézilabda Akadémiáról érkezik. A góllövők rangsorának harmadik helyét – holtversenyben – a HSA NEKA 19 esztendős beállója, Papp Tamás foglalja el. A fiatal 22 találatot jegyez jelen pillanatban, amivel nagyban hozzájárult a balatonboglári klub remek kezdéséhez: a NEKA három győzelemmel és egy vereséggel harmadik a tabellán. Papp a második körben a Komló elleni, idegenbeli kétgólos siker alkalmával tüzelt a legtöbbször (9) az ellenfél hálójába.

Őt 16 találattal a vele egyidős Szilágyi Benjámin követi. A jobbszélső tavaly a Pick Szegedben mutatkozott be a felnőttélvonalban, ahonnan idén nyáron tette át a székhelyét – kétéves kölcsönszerződésnek köszönhetően – a balatonboglári klubba.

A fiatalok képzeletbeli góllövőlistáján 14 találattal a dobogó alsó fokán áll Krakovszki Bence. A 20 éves fiatal ikertestvérével és egyben csapattársával, Zsolttal egyetemben – az előbb említett két játékoshoz hasonlóan – az utánpótlás-válogatottban is szerepel, a fivérek azonban ősszel a felnőttek nemzeti csapatában is kipróbálhatják magukat, Chema Rodriguez szövetségi kapitány ugyanis számít rájuk az októberi Eb-selejtezőkre való felkészülés során.

Ha pedig fiatal gólvadászok: nem a bajnokságban, hanem az Európa-liga selejtezőjében villantotta meg a tudását kedden a Ferencváros mindössze 18 éves játékosa, Csörgő Kristóf, aki remekül helyettesítette a Steaua Bucuresti ellen hiányzó Lékai Mátét és Bognár Alexet. Az irányító 8 gólt tett a közösbe a 33–31-re elveszített meccsen; teljesítményével könnyen lehet, hogy extra játékperceket szerzett magának a következő időszakra.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.

2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.