Kerékpársportok: Varga Bálint 20. lett 3000 méteren a juniorok közt

Vágólapra másolva!
2018.08.23. 22:00
Címkék
Varga Bálint 20. helyen ért célba a juniorok között 3000 méteres egyéni időfutamban az aigle-i utánpótlás pályakerékpár Európa-bajnokság negyedik napján. Pataki Ibolya, a válogatott szövetségi kapitánya, egyben a csapat kísérője értékelte Varga teljesítményét, szerinte sokkal jobb eredményeket is elérhet a debreceni versenyző, ehhez azonban tapasztalnia kell, és több támogatásra van szüksége klubcsapatától.

RKB – utanpotlassport.hu A aigle-i utánpótlás pályakerékpár Európa-bajnokság negyedik napján – a szerdai versenynapon már tekerő – Varga Bálint 3000 méteres egyéni időfutamban indult a juniorok között. 3:42.905-ös idejével azonban továbbra sem tudott a legjobb tizenötbe kerülni, amit a szövetségi kapitány, Pataki Ibolya elvárna. A versenyző a huszadik helyen ért célba.RKB – utanpotlassport.hu A aigle-i utánpótlás pályakerékpár Európa-bajnokság negyedik napján – a szerdai versenynapon már tekerő – Varga Bálint 3000 méteres egyéni időfutamban indult a juniorok között. 3:42.905-ös idejével azonban továbbra sem tudott a legjobb tizenötbe kerülni, amit a szövetségi kapitány, Pataki Ibolya elvárna. A versenyző a huszadik helyen ért célba.

Varga Bálint szerdán nem tudta befejezni a junior scratchet, csütörtökön 3000 méteres egyéni időfutamon 20-adikként ért célba. Fotó: Pataki Ibolya
Varga Bálint szerdán nem tudta befejezni a junior scratchet, csütörtökön 3000 méteres egyéni időfutamon 20-adikként ért célba. Fotó: Pataki Ibolya

Varga Bálint szerdán nem tudta befejezni a junior scratchet, csütörtökön 3000 méteres egyéni időfutamon huszadikként ért célba.  •  Fotó: Pataki Ibolya

A magyar csapat kísérője kiemelte, hogy a DKSI-Kontent további támogatásával nagyot léphet előre a debreceni versenyző.Bálint akkurátus kerékpáros. Nem régóta űzi a pályakerékpározást, családja és klubja biztosította számára kerékpárját, a szövetség az utazást és a kerekeket – kezdi a szakvezető. – Komoly tervei vannak pályán, továbbá képességei és elszántsága predesztinálja jövőbeli sikereit, de ehhez szükség van a DKSI-Kontent további anyagi és szakmai támogatására.”

Pataki elmondta, hogy jó hangulatú versenyzésnek lehet szemtanúja, a magyar kerékpárosok azonban nem elég magabiztosak a külföldi versenyzőkhöz képest. Kérdésünkre, hogy ennek a rutin hiánya-e az oka, csak tömör választ adott. Szerinte ez több összetevőből áll, lapunknak azonban nem fejtette ki, hogy mik ezek az „összetevők”.

Az aigle-i kontinensviadal pénteki versenynapján két versenyző állhat rajthoz.Vida Bálint, a BVSC-Zugló pályakerékpárosa junior omnium versenyszámban, míg a Pannon Cycling Team kerékpárosa, Orosz Gergő az U23-asok pontversenyében bizonyíthat.

További korosztályos híreink KERÉKPÁRBAN sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik