N. D. utanpotlassport.hu 2023.03.28 18:34 Frissítve: 2023.03.28 18:48

Jégkorong: felhőtlen az újpesti öröm az U16-os arany után

Az Újpesti Jégkorong Akadémia csapata nyerte meg az U16-os élvonalbeli bajnokságot, miután hazai pályán 7–3-ra győzte le a Budapest Jégkorong Akadémia korosztályos együttesét, ezzel megszerezve a harmadik győzelmét a döntőben; az újpestiek vezetőedzőjét, Árkovics Bálintot kérdeztük a diadal után.

Sorban érnek véget a korosztályos élvonalbeli jégkorongbajnokságok, az U14-esek után pedig múlt vasárnap az U16-osok között is kihirdették a győztest: az Újpesti Jégkorong Akadémia megvédte a címét a kategóriában, a fináléban 3:1-es összesítéssel múlták felül a Budapest Jégkorong Akadémia fiataljait.

Az újpestiek vezetőedzője, Árkovics Bálint szerint fordulatos döntőt vívtak a felek, amely a végeredményhez képest jóval szorosabb képet festett.

„Eredmény tekintetében célt a vezetőséggel és a szakmai stábbal nem határoztunk meg az évad előtt,

a hosszútávú fejlődést helyeztük az előtérbe, hogy folyamatosan tanuljanak a fiatalok, és fokozatosan jussanak el egyre magasabb szintre.

Hálásak vagyunk a klubvezetésnek, hogy remek körülmények között tudunk készülni, így csak a hokira kell összpontosítanunk. Az eredmény elérésében szeretném kiemelni az edzőtársamat, Szongoth Kristófot is – mondja a szakember. – A legfőbb, hogy minél több fiatal jusson el a válogatottságig és a nemzetközi szintig. A srácok jó úton haladnak, amit az aranyérem is bizonyít. A kezdésnél kilőtt a csapat, egészen decemberig kiválóan szerepeltek a játékosok, majd a versenynaptár besűrűsödésével természetes visszaesés következett. A rájátszás előtt azonban a nehézségek ellenére meg tudtak újulni, talán a vártnál is nagyobb volt a fejlődés az évad során.”

Pillanatkép a döntőből: akcióban az újpesti fiatalok (Forrás: Újpesti Jégkorong Akadémia)

A döntőben a Budapest JA ellen 4–3-mas idegenbeli győzelemmel kezdtek az újpestiek, akik aztán otthon 4–1-re kikaptak. A harmadik és a negyedik találkozó viszont ismét az akaratuk szerint alakult, gólerős játékkal előbb 8–3-ra, majd 7–3-ra diadalmaskodtak, aminek aranyérem és kupa lett a jutalma.

„Csalóka az eredmény, ennyire nem volt egyértelmű a győzelmünk. Nem minden elem működött úgy, ahogy szerettük volna, a párharc első felében például az ellenfelünk több gólt szerzett öt az öt elleni játékban. Az első meccsen izgulnunk kellett, a másodikon viszont semmi sem úgy sikerült, ahogyan terveztük. A nagyobb arányú sikerek is szoros mérkőzést takarnak, ám a hatékonyságunkra nem lehetett panasz, fontos pillanatokban találtunk be, ennek volt az eredménye a siker.

Óriási a boldogság, a gyerekek öröme is felhőtlen volt, ám tudjuk, hogy ez egy állomás ezen a hosszú úton.

Sokáig nem dőlhetünk hátra, további tornák várnak ránk a folytatásban, április elején pedig kiválasztónk is lesz, amire március 31-ig várjuk a 2003 és 2009 között született fiatalok jelentkezését!”

(A kiemelt képen: óriási az öröm az U16-os bajnokságot megnyerő újpestieknél / Forrás: Újpesti Jégkorong Akadémia)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.05.10 19:21:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kőbányán is elindul az Úszó Nemzet Program: a Turi György mesteredző fémjelezte Kőbánya SC-ben sajátíthatják el a fiatalok a sportág alapjait.

2023.03.31 17:21:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A svájci Lausanne-ban megtartották a nyári magyar–horvát közös rendezésű U19-es leány röplabda-világbajnokság sorsolását. Kőnig Gábor szövetségi edző vezette csapat rendezőként az A-csoportba került, amelyben Argentínával, Egyiptommal, Kamerunnal, Kínával és Chilével küzd majd a helyezésekért.

2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.