Jégkorong: bajnok a MAC U14, az idősebbek döntői is elkezdődtek

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.03.20. 22:16
Címkék
Söpréssel nyerte meg az U14-es élvonalbeli bajnokság döntőjét a MAC Budapest csapata, míg az U16-os és az U21-es finálé első mérkőzései izgalmas összecsapásokat hoztak.

Izgalmas és színvonalas mérkőzéseket hoztak a korosztályos élvonalbeli jégkorongbajnokságok első mérkőzései, az U14-esek, az U16-osok és az U21-esek fináléi is elkezdődtek.

A legfiatalabbak döntője fővárosi csatát hozott, ami három összecsapás után véget is ért: az alapszakaszt megnyerő UTE a második MAC Budapesttel csapott össze a múlt héten, mindkét együttes 3:0-s végeredménnyel abszolválta az elődöntőjét, és jutott be a fináléba. 

Az első mérkőzésen a MAC játékosainak akarata érvényesült, hazai pályán 4–0-ra nyert a Ritter Zsolt vezetőedző által irányított alakulat, amely mindegyik harmadban betalált, így magabiztos sikert aratott. A párharc kulcsa az Újpesti Jégcsarnokban lejátszott második összecsapás volt: a hazaiak öt perc alatt 2–0-s előnybe kerültek, amit a harmadik harmad elején egyenlített ki a vendég gárda; jöhetett a hosszabbítás, amiben végül másfél perc után a MAC talált be. A harmadik találkozó első játékrészét még egállal (1–1) fejezték be a csapatok, ám az ismét otthon játszó MAC a folytatásban a legjobbkor szerezte a góljait, a második és a harmadik harmad elején, majd az összecsapás végén;

a fővárosiak megvédték a tavalyi U14-es bajnoki címüket.

A bronzéremre a Vasas és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia pályázik; a fehérváriak haladnak jó úton a megszerzése felé, 2:0-ra vezetnek, csütörtökön pedig hazai pályán ünnepelhetnek.

Az U16-os bajnokság döntőjében eddig két vendégsikert jegyezhettünk fel.

Az Újpesti Jégkorong Akadémia pénteken a Tüskecsarnokban nyert fordulatos meccsen 4–3-ra, két nappal később viszont a Budapest Jégkorong Akadémia Újpesten ünnepelhetett 4–1-es sikert, így továbbra is teljesen nyílt a párharc.

A legidősebbek (U21) fináléjában is két mérkőzésen vannak túl a résztvevők, a DVTK Jegesmedvék pedig közel volt ahhoz, hogy rögtön elveszítse a pályaelőnyét a FEHA19 ellen: az első összecsapást Miskolcon a fehérváriak nyerték 4–1-re, akik hétfő este az 58. percig vezettek, ám akkor kiegyenlítettek a diósgyőriek (3–3). A hosszabbítás sem hozott döntést, egyik csapat sem tudott betalálni 20 perc alatt, a szétlövést viszont megnyerte a DVTK, így

1:1-ről folytatódhat a párharc csütörtökön.

(A kiemelt képen: bajnoki címet ünnepel a MAC Budapest U14-es csapata / Forrás: MAC Budapest)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik