Hegyikerékpár: Buzsáki Virág az SVS Pro Teamnél folytatja

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.10. 20:32
Címkék
A többek között ifjúsági olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes hegyikerékpáros Buzsáki Virág az SVS Pro Teamnél folytatja karrierjét. A 19 éves versenyző úgy gondolja, a váltással új lehetőségek nyílnak meg előtte.

Az SVS Pro Team közösségi oldalán jelentette be, hogy a továbbiakban együtt dolgozik a 2016-os ifjúsági Európa-bajnokságon egyéni, valamint a tavalyi ifjúsági olimpián Vas Kata Blankával csapatban bronzérmet szerző 19 éves hegyikerékpárossal, Buzsáki Virággal. Az idei év első felében hátsérüléssel bajlódott versenyző az utóbbi időben már teljes erőbedobással edz, a megváltozott körülmények pedig nagyban segítik felkészülését.Vas Kata Blankával csapatban bronzérmet szerző 19 éves hegyikerékpárossal, Buzsáki Virággal. Az idei év első felében hátsérüléssel bajlódott versenyző az utóbbi időben már teljes erőbedobással edz, a megváltozott körülmények pedig nagyban segítik felkészülését.

buzs svs pro team1
buzs svs pro team1

Buzsáki Virág új csapata színeiben  •  Forrás: SVS Pro team

„Nagyon örülök, hogy igazán profi csapatba kerültem – mondja Virág. – Szinte mindent megkapok, amire szükségem van. Két biciklit, heti két közös edzést, felszerelést. Elég hosszú életű csapatról van szó, a háromszoros olimpikon Parti András is volt tagja az SVS Pro Teamnek, amely egy ideje már kis létszámmal dolgozik, így sokkal nagyobb figyelmet kapnak versenyzői – ez az eredményeken is meglátszik.”

A csapat megjegyzi bejelentésében, hogy Virág ezentúl Stevens bringákon suhan majd. A versenyző a német gyártmányú kerékpárról elmondta honlapunknak, hogy minden tekintetben kiváló minőségű, és országútra már megkapta a biciklijét, de hamarosan csúcskategóriás mountain bike-kal is bővül gyűjteménye. Virág korábbi interjújában – amikor még nem volt publikus a csapat kiléte – arról mesélt, az év folyamán többször is látta az SVS Pro Teamet, ami először megfogta, az a remek hangulat és, hogy minden tagja elképesztően pozitívan áll a versenyzéshez. Ez már önmagában arra engedte következtetni, megéri majd váltania, ám konkrét dolgokban is megmutatkozik az új szerződés előnye.

„Ezentúl csak a kerékpározásra kell koncentrálnom. Nem kell verseny előtt egy nappal azon agyalnom, hogyan jutok el a helyszínre, ki fog ott segíteni, vagy éppen ki áll majd a technikai zónában. Ha bármilyen gond van a biciklimmel, nem nekem kell hurcolnom, hogy ellenőrizzék. Az előző csapatom megszűnt, ha ez nem történik meg, akkor is váltottam volna. Nekik köszönöm az elmúlt három évet, az újnak pedig a nagyszerű lehetőséget. „

További korosztályos hírekKERÉKPÁRSPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik