B. Z. utanpotlassport.hu 2019.12.10 20:32 Frissítve: 2019.12.10 20:34

Hegyikerékpár: Buzsáki Virág az SVS Pro Teamnél folytatja

A többek között ifjúsági olimpiai és Európa-bajnoki bronzérmes hegyikerékpáros Buzsáki Virág az SVS Pro Teamnél folytatja karrierjét. A 19 éves versenyző úgy gondolja, a váltással új lehetőségek nyílnak meg előtte.

Az SVS Pro Team közösségi oldalán jelentette be, hogy a továbbiakban együtt dolgozik a 2016-os ifjúsági Európa-bajnokságon egyéni, valamint a tavalyi ifjúsági olimpián Vas Kata Blankával csapatban bronzérmet szerző 19 éves hegyikerékpárossal, Buzsáki Virággal. Az idei év első felében hátsérüléssel bajlódott versenyző az utóbbi időben már teljes erőbedobással edz, a megváltozott körülmények pedig nagyban segítik felkészülését.

buzs svs pro team1

Buzsáki Virág új csapata színeiben  •  Forrás: SVS Pro team

„Nagyon örülök, hogy igazán profi csapatba kerültem – mondja Virág. – Szinte mindent megkapok, amire szükségem van. Két biciklit, heti két közös edzést, felszerelést. Elég hosszú életű csapatról van szó, a háromszoros olimpikon Parti András is volt tagja az SVS Pro Teamnek, amely egy ideje már kis létszámmal dolgozik, így sokkal nagyobb figyelmet kapnak versenyzői – ez az eredményeken is meglátszik.”

A csapat megjegyzi bejelentésében, hogy Virág ezentúl Stevens bringákon suhan majd. A versenyző a német gyártmányú kerékpárról elmondta honlapunknak, hogy minden tekintetben kiváló minőségű, és országútra már megkapta a biciklijét, de hamarosan csúcskategóriás mountain bike-kal is bővül gyűjteménye. Virág korábbi interjújában – amikor még nem volt publikus a csapat kiléte – arról mesélt, az év folyamán többször is látta az SVS Pro Teamet, ami először megfogta, az a remek hangulat és, hogy minden tagja elképesztően pozitívan áll a versenyzéshez. Ez már önmagában arra engedte következtetni, megéri majd váltania, ám konkrét dolgokban is megmutatkozik az új szerződés előnye.

„Ezentúl csak a kerékpározásra kell koncentrálnom. Nem kell verseny előtt egy nappal azon agyalnom, hogyan jutok el a helyszínre, ki fog ott segíteni, vagy éppen ki áll majd a technikai zónában. Ha bármilyen gond van a biciklimmel, nem nekem kell hurcolnom, hogy ellenőrizzék. Az előző csapatom megszűnt, ha ez nem történik meg, akkor is váltottam volna. Nekik köszönöm az elmúlt három évet, az újnak pedig a nagyszerű lehetőséget. „

További korosztályos hírek KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.