N. D. utanpotlassport.hu 2022.12.07 20:31 Frissítve: 2022.12.08 00:01

Gyorskorcsolya: öt magyar fiatal szerepelt a finnországi junior-vk-kon

Az őszi szezon legfontosabb versenyeit rendezték meg az elmúlt két hétvégén Finnországban a nagypályás gyorskorcsolyázóknak: a junior-világkupa első két fordulójában öt magyar fiatal állt jégre.

Az őszi szezon legfontosabb versenyeit rendezték Finnországban november végén és december elején a juniorkorú nagypályás gyorskorcsolyázóknak: Seinajokiban egymás utáni hétvégéken álltak rajthoz a fiatalok a korosztályos világkupa első két állomásán.

A dupla megméretésen öt magyar fiatal (Bödei Bálint és Sipos János, illetve Füzesy IlkaVancsó Rebeka és Bíró Hanna) indult el; a lányok közül Bíró, a fiúknál Bödei szerezte a legelőkelőbb helyezéseket: előbbi 500 méteren 11., utóbbi a tömegrajtos verseny döntőjében a 10. lett, ám nem ők voltak az egyetlenek, akik elégedetten utazhattak haza a sorozat első állomásairól. A válogatott vezetőedzőjét, Kóti Gábort kértük meg, hogy értékelje a versenyzők teljesítményét.

„Ha az eredményeket böngésszük, érdemes a versenyzők életkorát is bevenni a képbe, hiszen míg sokan tizenkilenc évesen bizonyíthattak a világkupákon, addig voltak mellettük fiatalabbak is; a magyar csapatban a tizenöt éves Vancsó Rebeka és a tizenhat esztendős Sipos János életkorukat meghazudtolva teljesítettek, nagy jövő vár rájuk, hiszen felvették a tempót a korosztály legtapasztaltabb indulóival. Az említett két fiatal még évekig gyűjtögetheti a tapasztalatot az utánpótlásban – mondja Kóti. – Valóban Hanna és Bálint érték el a legjobb eredményeket. A legjobb húsz közé kerülni már siker az esetünkben, célként is ezt tűztük ki, meg persze, hogy a saját legjobb idejükkel versenyezzenek.

Komoly korcsolyázónemzetekkel szemben is helytállunk, ez nagy fegyvertény.

Teljesen elégedett nem vagyok, ennél is több van a fiatalokban, de bízom benne, hogy jövőre, a folytatásban még jobb formát mutatnak majd a válogatott tagjai. A harmadik vk-állomás és a junior-vb előtt még Universiade is vár Füzesy Ilkára és Bödei Bálintra, úgyhogy lesz alkalmuk bizonyítani.”

A junior-világkupa első fordulójának részletes eredményei ITT érhetők el.

(A kiemelt kép forrása: MOKSZ)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.

2023.01.21 10:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A magyar jéglabda-válogatott egyik fiatal játékosa megbukott a drogteszten, így kizárták a válogatottunkat az U19-es világbajnokságról.

2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.