UP-info utanpotlassport.hu 2023.07.26 21:52 Frissítve: 2023.07.27 00:51

EYOF: egy ezüst- és négy bronzérem a harmadik napon

A cselgáncsozók és az atléták is dupláztak a bronzérmeket tekintve a maribori EYOF harmadik napján, a legjobb magyar eredményt szerdán viszont egy úszó szállította: Kovács Botond második lett 200 méter vegyesen.

Tovább folytatódott a magyar éremhalmozás a maribori EYOF-on (nyári európai ifjúsági olimpiai fesztivál): a 17. alkalommal megrendezett multisportesemény harmadik napján egy ezüst- és négy bronzérem landolt magyar fiatal nyakában.

A nap legjobb eredményét a 200 méter vegyesen másodikként célba csapó Kovács Botond érte el, akinek hála az úszók az első két naphoz hasonlóan szerdán sem maradtak érem nélkül.

A román Badea győzelméhez nem fért kétség, Kovács pedig nagy csatát vívott az ezüstért, végül több mint fél másodperccel megelőzte a harmadik Davidsont. 

„Beleadtam apait-anyait, ebben az úszásban nem volt több ennél, és az idő is remek lett – idézi az olimpia.hu a magyar fiatalt. –

Előzetesen nem is számítottam ilyen jó eredményre, remélem, a következő versenyszámaimban is sikerül kihoznom magamból a maximumot.

A 4x100 m gyorsváltó nem sikerült olyan jól, mint terveztem: a második ötvenig egész jól ment, de akkor nagyon meglátszott, hogy a kétszáz vegyes tizenöt perccel előtte volt. Eddig nagyon tetszik az EYOF, rengeteg barátot találtam a magyarok és a külföldiek között is – jól érzem itt magam!”

Az emlegetett 4x100-as gyorsváltó hagyhatott keserű szájízt, hiszen az utolsó ötven méterre még elsőként fordult a magyar négyes, ám végül negyedikként végzett; a lányok gyorsváltója 8. lett. A többi úszódöntőben Megyesi Vanda 200 méter mellen ötödik lett, Antal Dávid pedig 200 pillangón érkezett hatodikként a célba. Zámbó Virág Angyal, Rácz Zsombor és Szabó Lilla egyaránt bejutott a döntőbe a számában.

Az atléták két bronzérmet szállítottak: a tavalyi EYOF-on második helyen végző Szirbek Albert harmadik lett 1500 méteres futásban, hasonlóan a rúdugró Mészáros Emmához

„Már a bemelegítés folyamán jól éreztem magam.

Nagy tempó volt, a végén hajrá; egy jó futással tudtam megszerezni ezt a csodálatos bronzérmet az országomnak.

Ez jóval nehezebb volt, mint tavaly az ezüstérem. Nem hittem volna, hogy most is dobogóra tudok állni, nagyon boldog vagyok” – mondta a döntő után Albert.

Távolugrásban Hajdu Áron, 2000 méteres akadályfutásban Szabó Benjamin, hármasugrásban Francisco-Lucas Laura is bejutott a döntőbe, 200 méteren pedig Medgyessy Máté folytathatja az elődöntőben. Hétpróbában Kriszt Sarolta négy szám után 3484 ponttal a második helyen áll.

A cselgáncsozók az atlétákhoz hasonlóan két bronzzal jelentkeztek: a 60 kilósok között Kollár Sebestyén francia, az 52 kg-os Vég Luca pedig osztrák ellenfelet győzött le a harmadik helyért vívott összecsapáson.

A leány röplabdázók hétfőn bravúrgyőzelmet arattak az olaszok ellen, kedden viszont kikaptak a hollandoktól, Kőnig Gábor alakulata azonban szerdán javított, és szettveszteség nélkül múlta felül a lengyel együttest.

A serdülő fiú kézilabda-válogatott a röpiseknél jóval izgalmasabb meccset vívott, a szintén hibátlan horvátok ellen, a csoportjuk első helyéért. A Szabó Levente vezette csapat a félidei tízgólos hátrányát ledolgozta, fordítani viszont már nem tudott; a 34–34-es végeredmény az ellenfélnek kedvezett, ám így is az elődöntőben folytatják a fiúk.

A hegyikerékpárosok olimpiai számában Kiss Nikoletta Bettina 9., a fiúknál Zsembery Boldizsár Péter 17. lett.

Teniszben a leányok egyes küzdelmeinek 3. fordulójában Beviz Lujza két szettben kikapott a dán ellenfelétől, a fiú párosok nyolcaddöntőjében viszont Kovács Marcell és Tóth Ákos János duója simán verte az osztrák egységet.

Tornában a lányok – Knight Anna (29.), Szij Emese (56.), Kutasi Hanna (59.) – egyéni összetett és csapatversenyére került sor; utóbbiban a 16. helyen végeztek a fiatalok.

A részletes eredménysor ITT érhető el.

(Kiemelt képünkön: Kovács Botond Forrás: Team Hungary)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.11.26 16:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A vegyes váltó és a női egyéni után Gáll András révén férfi egyéniben is magyar győzelem született a lengyelországi Drzonkówban rendezett U24-es öttusa Európa-bajnokságon.

2023.09.26 17:00:07

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A pisztolyos Jákó Miriam a rió katonai sportlövő-vb-n nyert aranyat, míg a puskás Rescsik Csaba a limai para-vb-n állított fel új juniorvilágcsúcsot.

2023.09.24 16:10:04

Utánpótlássport Munkatársunktól utanpotlassport.hu

A férfi junior kézilabda-válogatottat a nyáron világbajnoki ezüstéremhez segítő Sótonyi László részesült a második alkalommal kiírt Az év utánpótlásedzője díjban.

2023.09.15 23:20:02

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as női vízilabda-válogatott pazar játékkal győzte le a spanyolokat a coimbrai világbajnokság döntőjében, és először aranyérmes a korosztály vb-történetében!

2023.07.27 16:44:01

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 18 éves gerelyhajító, Herczeg György magát is alaposan meglepte a felnőtt országos csúccsal, amelyet igyekszik a helyén kezelni.