N. D. utanpotlassport.hu 2021.10.08 12:58 Frissítve: 2021.10.08 14:15

Evezés: hét magyar egységgel indul szombaton a müncheni ifjúsági Eb

Október 9-10. között rendezik Münchenben az ifjúsági evezősök Európa-bajnokságát, amelyen hét magyar egységnek, azokon belül összesen harmincegy versenyzőnek szoríthatunk.

Münchenben gyűlnek össze október második hétvégéjén Európa legjobb ifjúsági evezősei, hogy – az U23-as társaikhoz hasonlóan – a világbajnokság után a kontinensviadal keretein belül is összemérjék tudásukat; huszonhét nemzet összesen százhatvan egysége száll vízre a jövő évi felnőtt Európa-bajnokságnak is helyszínül szolgáló pályán. A magyarok népes küldöttséggel képviseltetik magukat az eseményen, hét hajó összesen harmincegy fiatalja ragad lapátot piros-fehér-zöld színekben.

A férfi négypár a vb után az Eb-n is lapátot ragad Forrás: Magyar Evezős Szövetség

A férfi négypár a vb után az Eb-n is lapátot ragad  •  Forrás: Magyar Evezős Szövetség

Az augusztusi világbajnokságon szereplő magyar fiatalok egységeinek (női és férfi négypár, férfi kormányos nyolcas) összetétele egy helyen változik Németországban: a kilenc tagú hajóban Sarkadi-Nagy Nimródot Nagy Gergely Zoltán váltja. A plovdivi világversenyen ez a versenyszám hozta el a legjobb magyar eredményt, miután a fiúk a B döntő megnyerésével az összetett hetedik helyét szerezték meg.

Az utánpótlás szövetségi kapitány, Lőrincz Attila a nyári világesemény után azt mondta, hogy a müncheni megméretésre várja a fiatalok formájának kicsúcsosodását. Az Eb előtt a szakember az Utánpótlássportnak nyilatkozott.

„A vb-n a fiú nyolcast a döntőbe vártam, ám végül a B döntő jött össze a fiataloknak, azt viszont sikerült megnyerniük – emlékszik vissza Lőrincz. – A müncheni mezőnyben is öt-hat olyan csapat van, amely sorrendjét borzasztó nehéz megjósolni. Ettől függetlenül bízakodó vagyok, a legjobb hat közé várom a srácokat. A négypárok népes mezőnyben fognak rajthoz állni, biztos, hogy nem lesz könnyű dolguk. A női négyes összeállításának elvein változtattam, ami miatt egy teljesen új összeállítás fog rajthoz állni: bár váltottevezős hajóról van szó, döntően párevezősök ülnek benne. Az elmúlt hetekben pozitív visszajelzéseket kaptam róluk, ahogy állt össze a csapat, és javult a technika, a gyorsulás is folyamatossá vált. A kategóriájukban mindössze öt egység indul, nagyon boldog lennék, ha tudnának néhány helyet felfelé mozogni. A fiúk dublója is gyors volt a felkészülés során, jó formában várják a versenyt, azonban a kategóriájuk tizenhét indulót tartalmaz, így ott is óriási küzdelem várható az A és B döntőbe jutásért. Igyekszünk minél több fiatalt bevonni a központi munkába , hogy a jövőre nézve megmaradjanak az esélyek a jó eredményekre.”

IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG, OKTÓBER 9-10. MÜNCHEN (NÉMETORSZÁG)
A magyar egységek:
Női négypár: Pádár Luca, Bagó Zsófia, Elek Boglárka, Harsányi Viktória
Férfi négypár: Drávucz Máté, Földesi Bence, Nagy Bálint Bendegúz, Boros Olivér
Férfi nyolcas: Kunstár Simon, Kósa András, Árvai Péter, Gosztola Balázs, Kovács Sándor, Belán Bendegúz, Nagy Gergely Zoltán, Nagyszokolyai Áron (kormányos: Szabó Zétény József)
Női négyes: Harsányi Orsolya, Angyal Zsófia, Balázs Szonja, Fazekas Fanni (kormányos: Majsa Klaudia)
Férfi négyes: Geszti Attila Krisztián, Dedeyan Narek Szevak, Kovács Gergő Ferenc, Kiss Bence Gábor, Temesi Dominik Béla
Női kormányos nélküli kettes: Sándor Zsófia, Viandt Léna Lilian
Férfi kétpár: Rózsavölgyi Viktor, Somogyi Dávid

További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.