N. D. utanpotlassport.hu 2022.08.03 11:43 Frissítve: 2022.08.03 11:54

Evezés: a kapitány szerint előreléptek az U23-as fiatalok

A múlt hét végén ért véget az U23-as és az U19-es evezősök varesei világbajnoksága, a legjobb magyar eredményt pedig a „nagyok” között a Boros Bálint, Czinege Tamás könnyűsúlyú kettes érte el; a fiatalok teljesítményét a korosztály szövetségi kapitánya, Molnár Dezső értékelte.

Július 25-31. között az olaszországi Varesében rendezték meg az U23-as és az U19-es evezős korosztály kombinált világbajnokságát, amelyen a magyar csapat összesen harminchárom versenyzővel vett részt. Az idősebbek hétfőtől szombatig, a fiatalabbak szerdától vasárnapig mérték össze a vízen a tudásukat.

Czinege Tamás (elöl) és Boros Bálint kettőse hajszállal maradt le a dobogóról Forrás: Magyar Evezős Szövetség

Czinege Tamás (elöl) és Boros Bálint kettőse hajszállal maradt le a dobogóról  •  Forrás: Magyar Evezős Szövetség

A magyar eredményeket tekintve mindkét korosztályban két egység jutott a legjobb hat egyikeként az A-döntőbe. Az U23-asok szövetségi kapitánya, Molnár Dezső az esemény előtt egy éremre látott reális esélyt, ám a férfi egypárak között Szklenka Bence nem tudta beteljesíteni a hozzá fűzött reményeket, nyolcadik lett, a Boros Bálint, Czinege Tamás könnyűsúlyú kettes viszont óriási hajrával mindössze kilenc századdal maradtak le a dobogóról.

„A prognózisok, elvárások a válogatók és a Bledben nyújtott teljesítmények alapján vannak felállítva, az viszont előzetesen nem tudjuk, melyik ország hogyan tekint a korosztályos vb-re, hiszen az U23-as versenyzők nagyrésze a felnőttek között is szerepel – kezdi az Utánpótlássportnak Molnár. – Arra számítottam, hogy sokan a két hét múlva esedékes felnőtt Eb-re fognak készülni, ám a legtöbben az U23-asok viadalára is beneveztek, emiatt rendkívül erős mezőny jött össze Olaszországban. Tavalyhoz képest jóval előrébb lépett a válogatott: megváltoztak, magasabbra lettek téve a kiküldetési szintek, ami az eredményekben is megmutatkozott. A Boros, Czinege páros 2021-ben is döntőzött, most viszont már a dobogó is hajszálon múlott. Nem mindenkinek sikerült formába kerülni, a C-döntősök többre is képesek, de összességében elégedett vagyok a fiatalok teljesítményével.”

Az U23-as evezősöknek nem lesz sok idejük pihenni, hiszen szeptember 3-4. között a korosztályos Európa-bajnokságon fognak szerepelni Belgiumban.

„Versenyük addig már nem lesz, tiszta felkészülés várható. A vb-n indulókhoz képest egy plusz egység fog indulni Hazewinkelben.”

További korosztályos hírek EVEZÉSBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.