H. B. utanpotlassport.hu 2022.09.17 18:34 Frissítve: 2022.09.17 18:50

Cselgáncs: Sáfrány Péter ötödik a prágai junior Eb-n

A harmadik versenynapon sem született magyar érem a prágai junior cselgáncs Európa-bajnokságon. A mieink közül Sáfrány Péter (90 kg) járt a legközelebb a dobogóhoz, az ötödik helyen végzett. Vasárnap a vegyes csapatversennyel zárul a kontinensviadal.

Az egyéni versenyek záró napján, szombaton négy magyar cselgáncsozó szereplését figyelhettük a cseh fővárosban, Prágában zajló junior Európa-bajnokságon.

Sáfrány Péter (fehérben) ötödik lett a prágai junior Eb-n Forrás: IJF

Sáfrány Péter (fehérben) ötödik lett a prágai junior Eb-n  •  Forrás: EJU

Közülük Sáfrány Péter jutott a legmesszebb a férfi 90 kilósok mezőnyében. A Miskolci VSC junior-világbajnok versenyzője első kiemeltként vágott neki a kontinensbajnokságnak, és ennek megfelelően győzelemmel is kezdett a szlovén Nik Purnat ellen, azonban igencsak küzdelmes meccsen, a magyar fiú végül hosszabbításban verte az EYOF-második szlovént a legjobb 32 között. Ezután a francia David Ali következett, aki ellen Sáfrány már simábban ment tovább a negyeddöntőbe, amelyben az idei EYOF aranyérmese, a szerb Miljan Radulj várt rá. Ez az összecsapás is hosszabbításba torkollott, ott pedig Sáfrány a harmadik intését is összeszedte, kikapott, és a vigaszágon folytathatta.

A bronzmérkőzés kiharcolásáért az ifi Eb-bronzérmes, grúz Tornike Poladisvilit kellett legyőznie, amelyet villámgyorsan, 42 másodperc alatt abszolvált is. Jöhetett az éremcsata az idei EYOF-második helyezettje, az azeri Ismayil Zamanovval szemben. A felek nem tudták döntésre vinni négy perc alatt, így Sáfrány harmadik hosszabbításos meccsét vívta. A közel hat és fél percig tartó ütközet végén az azeri nyert ipponnal, Sáfrány Péternek be kellett érnie az ötödik hellyel.

A 90 kilós súlycsoport másik magyar indulója, az ifjúsági világbajnok Kenderesi Péter (PVSK) az első körben búcsúzott a brit Ryan Rijksen Salman ellen. Sági Nikolett (78 kg; KSI) és Farkas Szilvia (78 kg; Győri AC) ugyancsak kikapott a nyitó meccsén. Előbbit a későbbi győztes, ukrán Jeljzaveta Litvinyenko, míg Farkast a német Mathjilda Sophie Niemeyer múlta felül.

A magyar csapat érem nélkül, három ötödik hellyel fejezte be az egyéni küzdelmeket. Vasárnap a vegyes csapatversenyt rendezik, többek között a mieinkkel a mezőnyben.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.