H. B. utanpotlassport.hu 2022.08.13 09:07 Frissítve: 2022.08.13 11:41

Cselgáncs: Sáfrány Péter ezüstérmes az ecuadori junior-vb-n

Megszületett az első magyar érem az ecuadori Guayaquilben zajló junior cselgáncs-világbajnokságon: Sáfrány Péter egészen a döntőig menetelt a 90 kilósok között, majd ott vereséget szenvedett üzbég riválisától, így a dobogó második fokára állhatott fel.

A Miskolci VSC 20 éves dzsúdósa, Sáfrány Péter szombaton címvédőként és első kiemeltként vághatott neki a 90 kilósok versenyének az ecuadori junior-világbajnokságon. (Azonban hozzátartozik a teljes képhez, hogy a tavaly októberi, olbiai vb-aranyát követően Sáfrány hosszú időt kihagyott sérülés miatt, és idén csupán egyetlen nemzetközi versenyen, a bronzéremmel záruló paksi junior Európa-kupán szerepelt.)

Forrás: IJF

Sáfrány Péter (fehérben) ezüstérmet nyert a junior-vb-n Ecuadorban  •  Forrás: IJF

Ennek fényében különösen nehéz sorsolást kapott a magyar fiú, mivel a nyitányként az ifjúsági vb-bronzérmes, japán Todaka Junnoszuke várt rá a legjobb 32 között. A hosszabbításban végződő meccsen a japán három intést is összeszedett, ezzel Sáfrány jutott tovább. Majd a következő ellenfél már jóval könnyebbnek ígérkezett – az összevont – pánamerikai és óceániai juniorbajnokság bronzérmese, az ausztrál Danny Vojnikovich személyében, akit fél perc alatt ipponnal le is győzött Bartha Ákos tanítványa. A negyeddöntőben a német Tom Drostének is az intések okozták a vesztét a magyar címvédővel szemben, így Péter már az elődöntőben találta magát.

A döntőbe jutásért a francia Aleksa Mitrovic sem jelentett különösebb akadályt neki, másfél perc után ipponnal nyert. Az aranycsatában jöhetett a junior Ázsia-bajnok, üzbég Jakhongir Mamatrakhimov, akivel viszont végül márt nem bírt Sáfrány, bő egy perc után eldobta őt az ellenfele, és lezárta az ütközetet. Sáfrány Péter ezüstérmet szerzett Guayaquilben.

A nap másik magyar indulója, Demeter Marcell (81 kg; MTK Budapest) az első meccsén a legjobb 32 között búcsúzott a későbbi aranyérmes, moldovai Mihail Latisev ellen.

Mivel sem a hátralévő, szombati egyéni versenyekben (férfi 100 kg és +100 kg; női 78 kg és +78 kg), sem a vasárnapi vegyes csapatversenyben nem lesz magyar résztvevő, ezzel mieink befejezték a szereplésüket a világbajnokságon. Egy ezüstérem mellett két ötödik és két hetedik hely lett a válogatott termése.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.