H. B. utanpotlassport.hu 2022.08.11 08:59 Frissítve: 2022.08.11 09:21

Cselgáncs: Keller Rebeka ötödik lett az ecuadori junior-vb-n

Egy ötödik és két hetedik helyet szereztek a magyar cselgáncsozók az ecuadori Guayaquilben zajló junior-világbajnokság első versenynapján.

Gombás Bálint (66 kg), Keller Rebeka (52 kg) és Kőszegi Rebeka (48 kg) révén három magyar fiatal szereplését figyelhettük az ecuadori junior cselgáncs-világbajnokság első, szerdai versenynapján.

Keller Rebeka (kékben) az ötödik helyen végzett a junior-vb-n Guayaquilben Forrás: IJF

Keller Rebeka (kékben) az ötödik helyen végzett a junior-vb-n Guayaquilben  •  Forrás: IJF

Közülük az Ippon Judo SE Tatabánya versenyzője, Keller Rebeka teljesített a legjobban, aki az ötödik helyen végzett az 52 kilósok között. Aki idén két korosztályos Európa-kupa-aranyérmet is begyűjtve előkelő helyről, az ötödik kiemeltként vágott neki a küzdelmeknek. Keller elsőként simán legyőzte a hongkongi Ji Lam Elim Csant a legjobb 16 között, majd a junior Ázsiai-bajnokság bronzérmese, az üzbég Umida Djumaniyazova következett, akit szintén legyőzött a magyar lány a negyeddöntőben. Azonban a vb-címvédő, francia Chloe Devictor megállította Rebekát a döntőbe jutásért, ezután pedig a spanyol Marina Castello Diez elleni bronzmeccsen is vereséget szenvedett, így lemaradt az éremről, az ötödik helyen zárt Guayaquilben.

Keller mellett további két pontszerző hellyel is gazdagodtak a mieink. A Budapesti Honvéd reménysége, Kőszegi Rebeka két győzelemmel kezdett a 48 kilósok mezőnyében, előbb a pánamerikai juniorbajnokság bronzérmes, argentin Mikaela Rojast, majd a spanyol Eva Perez Solert múlta felül, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. Ám a háromszoros korosztályos pánamerikai bajnok, brazil Alexia Nascimento már túl nagy falatnak bizonyult. Majd a kadét Európa-bajnok és vb-bronzérmes francia Pauline Cuqtól is kikapott a vigaszágon, ezzel a hetedikként fejezte be a viadalt.

Hasonlóképpen járt Gombás Bálint is a 66 kilósok súlycsoportjában. Az Óbudai JC tehetsége a kétszeres pánamerikai kadétbajnok, ecuadori Kevin Ayala és az EYOF-ezüstérmes, belga Robbe Demets ellen is győzött, ezt követően viszont a junior Ázsia-bajnok, a későbbi vb-ezüstérmes üzbég Azizbek Ortikov az útjába állt a negyeddöntőben, illetve a vigaszágon a pánamerikai bajnokság ezüstérmes, kubai Kimy Bravo Blancóval sem bírt, így ő is a hetedik helyen zárt.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.