Cselgáncs: Keller Rebeka ötödik lett az ecuadori junior-vb-n

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.08.11. 08:59
Címkék
Egy ötödik és két hetedik helyet szereztek a magyar cselgáncsozók az ecuadori Guayaquilben zajló junior-világbajnokság első versenynapján.

Gombás Bálint(66 kg),Keller Rebeka(52 kg) ésKőszegi Rebeka(48 kg) révén három magyar fiatal szereplését figyelhettük az ecuadori junior cselgáncs-világbajnokság első, szerdai versenynapján.Gombás Bálint(66 kg),Keller Rebeka(52 kg) ésKőszegi Rebeka(48 kg) révén három magyar fiatal szereplését figyelhettük az ecuadori junior cselgáncs-világbajnokság első, szerdai versenynapján.

Keller Rebeka (kékben) az ötödik helyen végzett a junior-vb-n Guayaquilben Forrás: IJF
Keller Rebeka (kékben) az ötödik helyen végzett a junior-vb-n Guayaquilben Forrás: IJF

Keller Rebeka (kékben) az ötödik helyen végzett a junior-vb-n Guayaquilben  •  Forrás: IJF

Közülük azIppon Judo SE Tatabánya versenyzője,Keller Rebekateljesített a legjobban, aki az ötödik helyen végzett az 52 kilósok között. Aki idén két korosztályos Európa-kupa-aranyérmet is begyűjtve előkelő helyről, az ötödik kiemeltként vágott neki a küzdelmeknek. Keller elsőként simán legyőzte a hongkongi Ji Lam Elim Csant a legjobb 16 között, majd a junior Ázsiai-bajnokság bronzérmese, az üzbég Umida Djumaniyazova következett, akit szintén legyőzött a magyar lány a negyeddöntőben. Azonban a vb-címvédő, francia Chloe Devictor megállította Rebekát a döntőbe jutásért,ezután pedig a spanyol Marina Castello Diez elleni bronzmeccsen is vereséget szenvedett, így lemaradt az éremről, az ötödik helyen zárt Guayaquilben.

Keller mellett további két pontszerző hellyel is gazdagodtak a mieink. ABudapesti Honvéd reménysége,Kőszegi Rebekakét győzelemmel kezdett a 48 kilósok mezőnyében, előbb a pánamerikai juniorbajnokság bronzérmes, argentin Mikaela Rojast, majd a spanyol Eva Perez Solert múlta felül, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. Ám a háromszoros korosztályos pánamerikai bajnok, brazil Alexia Nascimento már túl nagy falatnak bizonyult. Majd a kadét Európa-bajnok és vb-bronzérmes francia Pauline Cuqtól is kikapott a vigaszágon, ezzel a hetedikként fejezte be a viadalt.

Hasonlóképpen jártGombás Bálintis a 66 kilósok súlycsoportjában. AzÓbudai JC tehetsége a kétszeres pánamerikai kadétbajnok, ecuadori Kevin Ayala és az EYOF-ezüstérmes, belga Robbe Demets ellen is győzött, ezt követően viszont a junior Ázsia-bajnok, a későbbi vb-ezüstérmes üzbég Azizbek Ortikov az útjába állta negyeddöntőben, illetve a vigaszágon a pánamerikai bajnokság ezüstérmes, kubai Kimy Bravo Blancóval sem bírt, így ő is a hetedik helyen zárt.

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik