N. D. utanpotlassport.hu 2022.11.07 19:47 Frissítve: 2022.11.12 11:34

Boksz: négy napon át küzdöttek a csepeli utánpótlás ob-n

Csütörtöktől vasárnapig rendezték meg Csepelen az összevont utánpótlás ökölvívó országos bajnokságot, amelyen a legjobb hazai U12-es, serdülő és juniorversenyzők mérték össze a tudásukat.

Az idei utolsó hazai kiemelt korosztályos ökölvívó-eseményt rendezték meg Csepelen: november 3-6. között az U12-es, a serdülő és a juniorkorosztály legjobbjai találkoztak az eredetileg kijelölt helyszín (Laurencz László Sportcsarnok) szomszédságában, a Nagy Imre ÁMK Sportcsarnokban. Az esemény múlt csütörtök délután a megnyitóval kezdődött, majd ringbe is szálltak az első bokszolók.

Csattantak a pofonok Csepelen a múlt hét második felében Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Csattantak a pofonok Csepelen a múlt hét második felében  •  Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A viadalon hetven klub 350 fiatalja indult el, ami a májusi Magyar-kupához képest – amin ugyanezek a korosztályok vettek részt – 75-tel több; nagy létszámú mezőny gyűlt össze. A legtöbb fiatal (33) a rendező Csepeli Szabadidő SE-Halker Király Team színeiben lépett ringbe, de a Kőbánya SC, a KSI (17-17) és a Felcsúti Ökölvívó Sportklub (16) bunyósai is szép számmal képviseltették magukat.

A legeredményesebbek végül a házigazda csepeliek lettek, majdnem kétszer annyi pontot szerezve, mint a második felcsútiak; a dobogó harmadik fokára a fővárosi KSI-sek verekedték fel magukat. A válogatottban is szereplő serdülők és juniorok idén Európa-bajnokságon is szerepeltek: az ezeken érmet szerző négy ökölvívó (a fiatalabbaknál ezüstérmes Körömi Ábel, a bronzérmes Kapcsos Vivien és Tószegi Ferenc, az idősebbeknél pedig az aranyérmes Nileborg Krisztián) a várakozásoknak megfelelően diadalmaskodott a csepeli viadalon, és persze rajtuk kívül is számos remek teljesítményt figyelhetett a közönség.

A részletes eredmények elérhetők a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Facebook-oldalán.

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.

2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.