H. B. utanpotlassport.hu 2022.09.28 21:10 Frissítve: 2022.09.29 09:13

Birkózás: Korpási Bálint szeretne visszaadni a fiataloknak

Szeptember elején öt új szakemberrel erősített a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia, köztük a kötöttfogású világ- és Európa-bajnok Korpási Bálinttal, aki nemrégiben vágott bele edzői pályafutásába amellett, hogy a Dorogi AC sportmenedzsereként is tevékenykedik.

Mint arról beszámoltunk, az új tanévtől öt elismert szakemberrel bővült a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) szakmai stábja: Bábszky Gergely, Irina Huszjak, Korpási Bálint, Martin Gábor és Ligeti Richárd is segíti a jövőben a csepeli akadémisták felkészülését.

Az említettek közül mindenképpen Korpási Bálinté a legjobban csengő név. A kötöttfogású világ- és Európa-bajnok korábbi klasszis a tavalyi tokiói olimpiai után hagyott fel az aktív birkózással, és visszavonulása után sem távolodott el szeretett sportágától.

Korpási Bálint nagy örömmel csatlakozott a KIMBA szakmai stábjához Forrás: KIMBA

Korpási Bálint nagy örömmel csatlakozott a KIMBA szakmai stábjához  •  Forrás: KIMBA

„A nyár végén Lőrincz Tamás, a KIMBA szakmai igazgatója keresett meg ezzel a lehetősséggel, aminek abszolút megörültem, és szívesen csatlakoztam az edzői stábhoz – mondta Korpási az Utánpótlássportnak. – Annak idején, amikor Tomival közösen nevelkedtünk a Mr. Tus Birkózó-sportiskolában, emlékszem, Majoros István és Füredy Levente (előbbi olimpiai bajnoki címet szerzett 2004-ben, Athénban, míg utóbbi vb-bronzérmes volt 2003-ban, Créteilben – A szerk.) gyakran járt le hozzánk edzésre, és mi fiatalként ezekből a közös tréningekből rengeteg profitáltunk, sokat birkóztunk velünk, és ez akkor számunkra óriási élmény, illetve legalább akkora fejlődési lehetőség volt. A mostani szerepkörömben én is valami hasonlót szeretnék csinálni, átadni a tudást a következő generációnak. Hetente kétszer szoktam beállni az edzésekre a fiatalok közé, igyekszem nekik minél több új fogást bemutatni, és szerencsére eddig abszolút jól fogadták. Az első alkalommal még kicsit megilletődöttek voltak a fiúk, de másodjára már többen kérték, hogy szeretnének velem birkózni, úgyhogy nekem is fittnek kell maradnom ahhoz, hogy a lehető legjobban segítsem őket."

A KIMBA-s feladata mellett jelenleg a Dorogi Atlétikai Club sportmenedzseri posztját is betölti, illetve a klubjában is edzősködni kezdett.

„A csepeli munkával párhuzamosan Dorogon is gőzerővel dolgozom a helyi utánpótlásért, a sportvezetői szerep mellett ott is belevágtam edzői munkába. A diák I-es és II-es korcsoportért felelek vezetőedzőként, az idősebb korosztályoknál pedig Klányi János munkáját segítem."

A dorogi tehetségek közül idén Klányi Krisztofer U23-as Eb-bronz-, míg Kollár Alexandra serdülő Eb-ezüstérmet nyert.

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.

2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.