N. D. utanpotlassport.hu 2021.09.25 16:22 Frissítve: 2021.09.30 18:22

Autósport: Vida hasznos tapasztalatokat szerzett az idén

A 15 esztendős Vida Benedek két nemzetközi versenysorozatban is indult az idei évben, amelyeken számos alkalommal megmutatta tehetségét. Az ifjú gokartost a kezdetekről, a megszerzett tapasztalatokról és a céljairól is kérdeztük.

Az osztrák KSB Racing Team versenyzője, Vida Benedek számára egyenes út vezetett a technikai sportok felé. Édesapja korábban – többek között – a nemzetközileg is sikeres Főnix Motorsport szerelője volt, a vezetést is ő mutatta be a fiának a Hungaroringen található gokartpályán.

Vida Benedek akció közben Forrás: MOTAM

Vida Benedek akció közben  •  Forrás: MOTAM

„Először természetesen nem a kormányt fogtam, csak utas voltam apukám mellett, az élmény azonban annyira megragadott, hogy már ott eldőlt: ezt akarom csinálni a későbbiekben. A sebesség, a kanyarodás... Minden eleme tetszett - kezdi a helyszíni múltidézést a 15 éves Vida. - Nagyon közel áll a szívemhez ez a pálya, az első, "ismerkedős" alkalom után rengetegszer jöttünk ki gyakorolni, itt tanultam meg az alapokat.”

A fiatal tehetsége hamar megmutatkozott, sorra nyerte a különböző hazai bajnokságokat, a géposztályok között is lépkedett fölfelé. A 2019-es és a 2020-as évek során már a nemzetközi porondon is bontogatta szárnyait, a legnagyobb feladatot azonban kétségtelenül a 2021-es esztendő hozta számára, amikor a Central European Rotax Max Challenge-ben és a Rotax Max Euro Trophy mezőnyében is elindult, egyaránt senior kategóriában.

A Kecskeméten rendezett CEE-verseny harmadik helyét szerezte meg a fiatal tehetség Forrás: MOTAM

A júniusi, Kecskeméten rendezett CEE-verseny harmadik helyét szerezte meg a fiatal tehetség  •  Forrás: MOTAM

„A Rotax Max Euro Trophy az Európa-bajnokságnak felel meg, rendkívül erős mezőnnyel. Világbajnokok ellen mérethetem meg magamat hétről hétre, ami rengeteg tapasztalatot jelent számomra, sokat tanulhattam a futamokon. A másik sorozat, ahogy a neve is utal rá, a közép-európai területet célozza meg; itt szintén tehetséges pilótákkal nézhettem farkasszemet. Mindkét sorozatra igaz, hogy az első félév sikerült jobban, egy futamgyőzelem és dobogós helyezések is jöttek, míg a második felvonásban picit visszaesett a teljesítményem, azonban érzem a fejlődést, és számomra most ez a legfontosabb. A Central European Rotax Max Challenge-ből még egy versenyem van hátra, remélem, sikerül dobogós hellyel zárnom.”

A Motorsport Talent Management által is támogatott fiatalnak határozott elképzelései vannak a jövővel kapcsolatban is.

„Nagy álmom a Formula-4-ben versenyezni, óriási lenne, ha a következő évek során ez beteljesülne, Ha picit előrébb tekintünk, akkor Le Mans-ba szeretnék eljutni, DTM-en vagy túraautó-világbajnokságon nyerni; ezekért dolgozom nap mint nap.”

További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.