Asztalitenisz: Szántosi Dávid a betegség után gőzerővel készül a vb-re

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.11.22. 20:43
Címkék
Az őszi hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt remek formát mutató 15 éves asztaliteniszező, Szántosi Dávid nemrégiben átesett a koronavíruson, ami miatt ki kellett hagynia a legfontosabb hazai versenyt Szombathelyen, ám a rövid szünet után a szarvasi játékos újra ütőt ragadott, és immáron teljesen egészségesen a portugáliai korosztályos vb-re fókuszál.

A hazai asztaliteniszsport egyik legnagyobb tehetsége, a 15 éves Szántosi Dávid az elmúlt időszakban rendre igazolja kivételes képességeit mind a hazai, mind a nemzetközi porondon. A szarvasi fiatal már tavasszal sem mutatott rossz formát, azonban az év második felére a játékában minden a helyére került, és azóta sikert sikerre halmoz.Szántosi Dávid az elmúlt időszakban rendre igazolja kivételes képességeit mind a hazai, mind a nemzetközi porondon. A szarvasi fiatal már tavasszal sem mutatott rossz formát, azonban az év második felére a játékában minden a helyére került, és azóta sikert sikerre halmoz.

Előbb a szeptemberi korosztályos ob-n összesen négy aranyérmet nyert a serdülők és az ifik mezőnyében, majd a lisszaboni nemzetközi versenyen döntőt játszott U15-ben, míg Belgrádban sikerült feltennie az i-re a pontot, ugyanis U17-ben megnyerte a versenyt. Ezt követően az Európa top10-bajnokságon szintúgy remek formát mutatott, de végül épphogy csak lecsúszott a dobogóról, a negyedik helyen zárt.

Ám lendületét az elmúlt hetekben megtörte a koronavírus: elkapta a fertőzést, ezért– többek között– a szombathelyi nemzetközi utánpótlás-bajnokságot is ki kellett hagynia.

Szántosi Dávid Forrás: MOATSZ
Szántosi Dávid Forrás: MOATSZ

Szántosi Dávid  •  Forrás: MOATSZ

„A hazai verseny előtt a csehországi Havirovban edzőtáboroztunk, majd amikor haza érkeztünk, ugyanúgy teszteltek minket mint máskor, de sajnos pozitív lett az eredményem–kezdte Szántosi az Utánpótlássportnak.– Szerencsére tünetmentesen átestem a betegségen, viszont emiatt nem lehettem ott Szombathelyen, ami több szempontból is fájó volt. Egyrészről szeretek Szombathelyen játszani, mivel mindig jó hangulatú versenyt rendeznek, nagyon erős mezőnnyel, ráadásul itthon nem igazán nyílik lehetőségünk ilyen szintű ellenfelekkel találkozni. Emellett úgy érzem, hogy a formám alapján éremesélyesként indulhattam volna, de sajnos éppen a tíznapos karanténomat töltöttem akkor. Ahogy véget ért a karantén, egyből negatív tesztet produkáltam, valamint a kardiológiai vizsgálaton is sikeresen átestem, szóval most már teljes erővel a világbajnokságra készülök."

A december elején Portugáliában rendezendő világbajnokságkapcsán szerinte nem is érdemesa sorsolás előtt komoly esélylatolgatásokba bocsátkozni.

„Nagyban sorsolásfüggő, hogy ki meddig juthat, hiszen itt indulhatnak ázsiaiak is, így nehéz megjósolni mire lehet elég a teljesítményem. Ha kedvező sorsolást kapnék, akkor az elődöntőig is eljuthatok, viszont ellenkező esetben már az első forduló után vége a versenynek."

További korosztályos hírekASZTALITENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik