H. B. utanpotlassport.hu 2022.10.05 15:19 Frissítve: 2022.10.05 15:40

Asztalitenisz: Lei Balázs elégedetten zárt az Európa top10-bajnokságon

A korosztályos Eb-bronzérmes asztaliteniszező, Lei Balázs (15) a harmadik helyen végzett a serdülők között a vasárnap véget ért, franciaországi korosztályos Európa top 10-bajnokságon. A soltvadkerti fiatal úgy érzi, ezúttal elmaradt az Eb-n mutatott csúcsformájától, de meccsről meccsre egyre jobban belejött a játékba, és a bronzéremmel optimistán fordul rá a vb-felkészülésre.

Lei Balázs Forrás: ETTU

Lei Balázs  •  Forrás: ETTU

Két magyar fiatal vett részt a múlt héten a franciaországi Tours-ban rendezett ifjúsági és serdülő Európa top 10 asztalitenisz-bajnokságon. Az idősebbek mezőnyében Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE) négy győzelemmel és öt vereséggel az ötödik helyen zárt, míg az U15-ösök versenyében Lei Balázs (Ambrus Asztalitenisz Akadémia) 6–3-as mérlegének köszönhetően felállhatott a dobogó harmadik fokára, így a júliusi utánpótlás Eb-n begyűjtött három bronza ezúttal is érmesként fejezte be a versenyt.

„Előzetesen az éremszerzést fogalmaztam meg célként magamnak, szóval örülök, hogy ezt végül sikerült teljesíteni – kezdte Lei Balázs az Utánpótlássportnak. – Kifejezetten idegesen, feszülten kezdtem a versenyt még pénteken a svéd Bergenblock ellen, aki ráadásul a csapattársam a svéd csapatomban, el is buktam az első szettet vele szemben, majd azután szerencsére egyre jobban felvettem a ritmust, feloldódtam mind a meccsen belül, mind a későbbiekben a hétvégén. Összességében ezúttal gyengébben játszottam, mint a nyári Európa-bajnokságon, és a szervámmal, illetve a szervafogadásommal is sokat szenvedtem, ugyanakkor meccsről meccsre sikerült javulni, és egyre nagyobb önbizalommal folytathattam. A második napon sikerült a kulcsfontosságú győzelmeket megszerezni, míg a záró napon a szlovák Árpás elleni siker után a két francia, Lam és Coton ellen sajnos nem találtam az ellenszert. Mindent egybevéve, a harmadik hellyel nincs okom igazán az elégedettlenségre. A következő időszakban már kizárólag a decemberi korosztályos világbajnokság szerepel a fókuszban, ott szeretnék ismét csúcsformában játszani."

IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ EURÓPA TOP 10-BAJNOKSÁG, TOURS
U19-ES FIÚK:

Szántosi Dávid–Bujor (román) 4:2
Szántosi–Deschamps (francia) 0:4
Szántosi–Scharrer (svájci) 0:4
Szántosi–Belík (cseh) 4:2
Szántosi–Stalzer (cseh) 4:2
Szántosi–Petek (horvát) 4:1
Szántosi–Puppo (olasz) 1:4
Szántosi–Chirita (román) 0:4
Szántosi–Istrate (román) 1:4
U15-ÖS FIÚK
Lei Balázs–Bergenblock (svéd) 4:1
Lei–Rzihauschek (osztrák) 4:2
Lei–Velicskov (bolgár) 2:4
Lei–Morávek (cseh) 4:0
Lei–Abiodun (portugál) 4:2
Lei–Formela (lengyel) 4:3
Lei–Árpás (szlovák) 4:3
Lei–Coton (francia) 0:4
Lei–Lam (francia) 1:4

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.

2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.