Asztalitenisz: két magyarral rajtol a tunéziai ifjúsági és serdülő-vb

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.12.03. 09:02
Címkék
Az ifjúsági fiúk között Szántosi Dávid (16), a serdülők mezőnyében Lei Balázs (15) képviseli a magyar színeket a vasárnap Tuniszban kezdődő korosztályos asztalitenisz-világbajnokságon.

December 4. és 11. között Tunézia fővárosa, Tunisz ad otthont az ifjúsági és serdülő asztalitenisz-világbajnokságnak. Két magyar játékos vág neki a vasárnap induló küzdelmeknek, és mindketten a fiúk versenyében:

az U19-esek viadalán Szántosi Dávid (Szarvasi Körös Asztalitenisz SE), míg az U15-ösök eseményén Lei Balázs (Ambrus Asztalitenisz Akadémia) szereplését figyelhetjük.

Magyar lánynak nem sikerült kvalifikálnia magát.

A vb programja a nyitó napon a csapatversennyel veszi kezdetét, ebben nem érdekeltek a mieink. A korosztályos Eb-bronzérmes Lei jövő kedden, Szántosi pedig szerdán fog először asztalhoz lépni, méghozzá párosban – előbbi a szlovák Árpás Sámuellel, utóbbi a perui Carlos Fernandezzel közösen. Az egyes meccsek csütörtökön rajtolnak mindkét korosztályban.

A tavalyi, portugáliai világbajnokság nem mindennapi magyar sikerrel zárult: András Csaba – a horvát Ivor Ban oldalán – ezüstérmet nyert fiú párosban az ifjúságiak mezőnyében.

(Kiemelt képünkön: Szántosi Dávid / Forrás: MOATSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik