Asztalitenisz: bravúrsiker a Statisztikától az Extraliga nyitányán

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.09.27. 09:14
Címkék
A kizárólag utánpótláskorúakkal felálló Statisztika UAK csapata megkezdte szereplését a női asztaliteniszezők Extraligájában, és remekül helytállt jóval esélyesebb ellenfeleivel szemben, mi több az Ajka ellen győzelmet is aratott. Oláh Zsuzsanna vezetőedzőt kérdeztük az ígéretes nyitó meccsek után.

A Barcsai Sophie (13), Dohóczki Nóra (13), Szosznyák Emma (16), Czeglédi Dorka (17) összeállítású Statisztika Utánpótlás Asztalitenisz Klub együttes az elmúlt hét végén az előző évad Final Four-résztvevővel, vagyis a négy legerősebb csapattal játszott a női Extraliga új szezonjának nyitányán.Barcsai Sophie (13), Dohóczki Nóra (13), Szosznyák Emma (16), Czeglédi Dorka (17) összeállítású Statisztika Utánpótlás Asztalitenisz Klub együttes az elmúlt hét végén az előző évad Final Four-résztvevővel, vagyis a négy legerősebb csapattal játszott a női Extraliga új szezonjának nyitányán.

Barcsai Sophie Forrás: MOATSZ
Barcsai Sophie Forrás: MOATSZ

Barcsai Sophie  •  Forrás: MOATSZ

A Marczibányi téri fiatalok nagyszerűen rajtoltak, mi több meglepetéssikert is arattak: megverték 6:3-ra az Ajkát, valamint a Kecskeméttől, az Erdérttől és a Budaörstől kikaptak– utóbbi kettő ellen két-két győztes meccsre is futotta. Asikerek közül kiemelendő, hogy a Dohóczki, Barcsai újonckorú páros 3:0-ra legyőzte a felnőttválogatott Imre Leila, Ambrus Krisztina (Erdért SE) kettőst. A Statisztika legjobbjaként a 13 esztendős Barcsai Sophie összesen öt egyes meccset nyert– az Ajka ellen hármat, az Erdért és a Budaörs ellen pedig egyet-egyet.

„Az Ajka elleni siker abszolút meglepetés, előzetesen egyáltalánnem számítottunk hasonló bravúrra, így nyilván hatalmas volt az öröm– nyilatkozta Oláh Zsuzsanna, a Statisztika vezetőedzője az Utánpótlássportnak, akit vasárnap a dr. Ormai László-díjjal tüntettek ki a Magyar Edzők Napján.– A Budaörssel és az Erdérttel szemben szépen helytálltak a lányok, a Barcsai Sophie, Dohóczki Nóra különösen jól játszott. A Kecskemét elleni utolsó meccsre már– főleg fejben– elfáradtak a lányok. Összességében ez biztató kezdés, ugyanakkor bízom benne, még több hasonló meglepetést tudunk okozni."

Ráadásul a Statisztika legígéretesebb fiataljai közül ketten, az U19-es hazai ranglistát vezető Molnár Kendra (Győr) és az U17-es éllovas Hudák Dorina (Orosháza) is kölcsönben más csapatban szerepel. AMarczibányi téri alakulat két kihagyás után indult el újraaz Extraligában.

„Elsősorban a tapasztalatszerzés a cél a játékosainknak, de persze a továbbiakban sem szeretnénk »pofozógépek« lenni. Óriási lehetőség a fiataloknak, hogy olyan játékosokkal játszhatnak, mint Madarász Dóra vagy Póta Gerogina. Csak a hasznukra válhatnak ezek a mérkőzések."

EREDMÉNYEK:
Budaörsi SC–Statisztika UAK 6:2
Statisztika UAK–Ajkai Asztalitenisz SE 6:3
Budapesti Erdért Sportegyesület–Statisztika UAK 6:2
Kecskeméti Spartacus–Statisztika UAK 7:0

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

További korosztályos hírekASZTALITENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik