H. B. utanpotlassport.hu 2022.09.27 09:14 Frissítve: 2022.09.27 09:50

Asztalitenisz: bravúrsiker a Statisztikától az Extraliga nyitányán

A kizárólag utánpótláskorúakkal felálló Statisztika UAK csapata megkezdte szereplését a női asztaliteniszezők Extraligájában, és remekül helytállt jóval esélyesebb ellenfeleivel szemben, mi több az Ajka ellen győzelmet is aratott. Oláh Zsuzsanna vezetőedzőt kérdeztük az ígéretes nyitó meccsek után.

A Barcsai Sophie (13), Dohóczki Nóra (13), Szosznyák Emma (16), Czeglédi Dorka (17) összeállítású Statisztika Utánpótlás Asztalitenisz Klub együttes az elmúlt hét végén az előző évad Final Four-résztvevővel, vagyis a négy legerősebb csapattal játszott a női Extraliga új szezonjának nyitányán.

Barcsai Sophie Forrás: MOATSZ

Barcsai Sophie  •  Forrás: MOATSZ

A Marczibányi téri fiatalok nagyszerűen rajtoltak, mi több meglepetéssikert is arattak: megverték 6:3-ra az Ajkát, valamint a Kecskeméttől, az Erdérttől és a Budaörstől kikaptak – utóbbi kettő ellen két-két győztes meccsre is futotta. A sikerek közül kiemelendő, hogy a Dohóczki, Barcsai újonckorú páros 3:0-ra legyőzte a felnőttválogatott Imre Leila, Ambrus Krisztina (Erdért SE) kettőst. A Statisztika legjobbjaként a 13 esztendős Barcsai Sophie összesen öt egyes meccset nyert – az Ajka ellen hármat, az Erdért és a Budaörs ellen pedig egyet-egyet.

„Az Ajka elleni siker abszolút meglepetés, előzetesen egyáltalán nem számítottunk hasonló bravúrra, így nyilván hatalmas volt az öröm – nyilatkozta Oláh Zsuzsanna, a Statisztika vezetőedzője az Utánpótlássportnak, akit vasárnap a dr. Ormai László-díjjal tüntettek ki a Magyar Edzők Napján. – A Budaörssel és az Erdérttel szemben szépen helytálltak a lányok, a Barcsai Sophie, Dohóczki Nóra különösen jól játszott. A Kecskemét elleni utolsó meccsre már – főleg fejben – elfáradtak a lányok. Összességében ez biztató kezdés, ugyanakkor bízom benne, még több hasonló meglepetést tudunk okozni."

Ráadásul a Statisztika legígéretesebb fiataljai közül ketten, az U19-es hazai ranglistát vezető Molnár Kendra (Győr) és az U17-es éllovas Hudák Dorina (Orosháza) is kölcsönben más csapatban szerepel. A Marczibányi téri alakulat két kihagyás után indult el újra az Extraligában.

„Elsősorban a tapasztalatszerzés a cél a játékosainknak, de persze a továbbiakban sem szeretnénk »pofozógépek« lenni. Óriási lehetőség a fiataloknak, hogy olyan játékosokkal játszhatnak, mint Madarász Dóra vagy Póta Gerogina. Csak a hasznukra válhatnak ezek a mérkőzések."

EREDMÉNYEK:
Budaörsi SC–Statisztika UAK 6:2
Statisztika UAK–Ajkai Asztalitenisz SE 6:3
Budapesti Erdért Sportegyesület–Statisztika UAK 6:2
Kecskeméti Spartacus–Statisztika UAK 7:0

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

További korosztályos hírek ASZTALITENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.

2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.