Kosárlabda: izgalmak a köbön az U20-asok között

Vágólapra másolva!
2017.05.05. 22:22
Címkék
PVSK–Vasas finálét rendeznek az U20-as férfi kosárlabda-bajnokságban szombat este a Sport11-csarnokban. A nyolcas döntő második napja hatalmas izgalmakat hozott, a legnagyobb különbségű győzelem négypontos volt.

L. G. Az elődöntőkkel és a helyosztókkal folytatódott az U20-as férfi kosárlabda-bajnokság nyolcas döntője a Sport11-csarnokban. Előbb az 5-8. helyért folytatott mérkőzéseket játszották le, és már ezek a találkozók is roppant kiélezettek voltak.L. G. Az elődöntőkkel és a helyosztókkal folytatódott az U20-as férfi kosárlabda-bajnokság nyolcas döntője a Sport11-csarnokban. Előbb az 5-8. helyért folytatott mérkőzéseket játszották le, és már ezek a találkozók is roppant kiélezettek voltak.

U20 Vasas-TF
U20 Vasas-TF

A fehérmezes Vasas a TF után a MAFC-ot is legyőzte, hosszabbítás után  •  Forrás: kosarsport.hu

A nyitómeccset a Budapesti Honvéd és a DEAC játszotta, és sokáig úgy tűnt, nem lesz izgalmas a hajrá, a Honvéd ugyanis a harmadik negyed végén már tizenöt pontos előnyre tett szert. A debreceniek azonban nem adták fel a küzdelmet, tíz perc alatt ledolgozták a hátrányukat, így esélyük nyílt a hosszabbítás kiharcolására. Végül nem következett ráadás, a Honvéd 68-66-ra győzött, de a DEAC is elismerést érdemel azért, hogy erőfeszítései miatt egylabdás mérkőzés lett belőle.

A TF-Budapest és az MTK-Törökbálint összecsapása már végig kiegyenlített volt. Többnyire a Merim Mehmedovic által irányított TF volt lépéselőnyben. A három negyed után kilencpontos vezetés az utolsó percekre mindössze hárompontosra csökkent, de a nagy MTK-hajrá nem volt elég az egyenlítésre. A rendező TF-Budapest 67-63-ra győzött, azzal a nap legnagyobb különbségű győzelmét aratta.

Az első elődöntőben megismétlődött a tavalyi finálé párosítása, a címvédő PVSK-Pannonpower az ezüstérmes Falco KC Szombathellyel csapott össze. Sokáig úgy tűnt, a Falco visszavág a tavalyi vereségért, a vasiak harmincpercnyi játék után már tízpontos előnyt építettek fel a pécsiek ellen. Hanem aztán a címvédő az utolsó negyedre összekapta magát, és eltüntette a különbséget. Az utolsó percben a Falco és a PVSK is vezetett, majd hosszabbításra állt az összecsapás, végül Antóni Csanád utolsó másodperces kosarával a pécsiek nyertek 77-75-re, azzal bejutottak a fináléba.

A nap utolsó mérkőzése még erre is rátett egy lapáttal, a két fővárosi gárda – a MAFC és a Vasas – ugyanis nem bírt egymással negyven perc alatt. A csapatok gyakorlatilag végig fej fej mellett haladtak, a rendes játékidő utolsó percében pedig mindketten megnyerhették volna az elődöntőt. A MAFC már öt ponttal is vezetett, végül mégis a kihagyott Vasas-büntetők miatt lett 89-89 a vége, no meg azért, mert az utolsó újbudai kísérlet nem talált a gyűrűbe.

A ráadásban Andrássy Géza remek megoldásai révén a Vasas került helyzeti előnybe, de ezúttal a MAFC volt az, amely eltüntette a hátrányt. Azonban 98-98 után már csak a pasarétiek találtak be büntetőből - Garamvölgyi kétszer és Kozma egyszer -, így a Vasas 101-98-ra nyert, és döntőbe jutott.

Szombaton 12 órától a hetedik helyért csap össze a DEAC és az MTK-Törökbálint, 14.15 órától játszik az ötödik helyért a Honvéd és a TF-Budapest, 16.30-kor kezdődik a bronzmérkőzés a Falco KC és a MAFC részvételével, míg a fináléban, ahol a PVSK és a Vasas lép parkettára, 18.45-kor dobják fel a labdát.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik