Birkózás: nem kell operálni Galambos Ramóna könyökét

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.17. 15:05
Címkék
Megszületett a diagnózis: az U23-as Eb-n sérülten bronzérmet szerzett Galambos Ramóna könyökében nincs szalagszakadás (csak részleges), így műtétre sincs szükség. Az első idei nagy versenye az augusztusi felnőtt-világbajnokság lehet, Párizsban.

Szekeres István A Bronzérem fél kézzel címet adtuk a tudósításunknak, amelyben (március 30-án) arról számoltunk be, hogy Galambos Ramóna a szombathelyi U23-as Európa-bajnokság 55 kg-os bronzmérkőzésén – már fájdalmak és könnyek között – győzte le a bolgár Biljana Dudovát. Mint akkor elmondta, orvosi tanács ellenére, saját felelősségére vállalta az indulást, elvégre nagyon fontosnak tartotta a hazai rendezésű világversenyt.Szekeres István A Bronzérem fél kézzel címet adtuk a tudósításunknak, amelyben (március 30-án) arról számoltunk be, hogy Galambos Ramóna a szombathelyi U23-as Európa-bajnokság 55 kg-os bronzmérkőzésén – már fájdalmak és könnyek között – győzte le a bolgár Biljana Dudovát. Mint akkor elmondta, orvosi tanács ellenére, saját felelősségére vállalta az indulást, elvégre nagyon fontosnak tartotta a hazai rendezésű világversenyt.

Galambos Ramónát jó ideig főleg civilben láthatjuk Fotó: Facebook
Galambos Ramónát jó ideig főleg civilben láthatjuk Fotó: Facebook

Galambos Ramónát jó ideig főleg civilben láthatjuk  •  Forrás: Facebook

A már felnőtt Eb-bronzéremmel is büszkélkedő, szigetvári nevelésű kiválóság könyökének a kálváriája 2016-ban, a mongóliai olimpiai kvalifikációs versenyen kezdődött. Ulánbátorban nyerő pozícióban volt a rutinos, görög Maria Prevolarakival szemben, egyetlen lépésre a riói kvótától, amikor megsérült, és fel kellett adnia a küzdelmet.

Akkor az derült ki: a könyökében nincs szakadás, de a – kíméletre bízott – gyógyulása időigényes.

Hanem most, hogy – gyakorlatilag – kiújult baj, már elég sötét felhők kezdtek gyülekezni felette. Ramóna a honlapunknak elmondta: „Az elkövetkező napokban MR-, majd dinamikus-ultrahangvizsgálatra kell mennem, és az eredmények ismeretében dr. Kiss Jenő adja meg a diagnózist és a kezelés módját. Az biztos, hogy ha valóban szakadásom van, azt operálni kell.”

A diagnózis annál azért kedvezőbb: részleges szakadást szenvedett, műtétre tehát nincs szükség.

Csak pihenésre és gyógytornára.

És persze türelemre.

A májusi újvidéki Európa-bajnokságot ki kell hagynia, de augusztus végén a párizsi vébén már rajthoz állhat, nem is beszélve a novemberi, első ízben kiírt U23-as világbajnokságról, amelynek a lengyelországi Bydgoszcz ad otthont.

És ahol a fájdalmas Eb-(bronz)érem nemesebb fémre válható.

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik