Labdarúgás: nem volt kérdés a címvédés az U19-es bajnokságban

Bruckner Máté utanpotlassport.huBruckner Máté utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.05.15. 09:05
null
Fordulókkal a bajnokság vége előtt bebiztosította aranyérmét a Puskás Akadémia U19-es csapata a korosztályos bajnokság kiemelt csoportjában. Az évadot Körtvélyesi Istvánnal, az együttes vezetőedzőjével értékeltük.

Három fordulóval a zárást megelőzően megnyerte az U19-es labdarúgó-bajnokságot a címvédő Puskás Akadémia csapata, amely az elejétől fogva dominálta a ligát.

Az együttes a tizenkét csapatos kiemelt csoportban az eddigi huszonegy meccsből tizenhatot megnyert, három döntetlent játszott és két vereséget szenvedett, így mostanáig 51 pontot gyűjtött.

A góllövőlistát a debreceni Bökönyi Martin vezeti 11 találattal, mögötte áll a Puskás Akadémia támadója, Piscsur Olekszandr (10), a harmadik helyen az NB I-ben is bemutatkozó Mondovics Kevin (szintén Puskás) áll 9 góllal.

Nyolc ponttal leszakadva az éllovastól a Vasas a második, a bronzéremért pedig a 36 pontos Diósgyőr, a 35 pontot gyűjtő Debrecen, a 34 pontos Kisvárda is versenyben van még.

A bajnokcsapat edzője, Körtvélyesi István maximálisan elégedett a játékosaival.

Szerintem ez az, amiben kiemelkedünk a mezőnyből azon túl, hogy kiváló képességű, ígéretes futballistáink vannak. Annak is örülök, hogy sikerült kreatív, támadó, azaz hagyományosan magyaros játékstílust kialakítani, ami részint eredményes, részint a srácok is nagyon élvezik.”

A Puskás Akadémiának sok bevethető labdarúgója van ebben a korosztályban.

„Az U19-es korosztály a felnőttfoci előszobájának tekinthető, így számos játékos szerepelt az NB III-as csapatban, sőt voltak olyanok is, akik az élvonalban szintén bemutatkozhattak, amire nagyon büszke vagyok. Amíg az UEFA Ifjúsági Ligában versenyben voltunk, igyekeztünk egyben tartani a csapatot, hogy minél jobban összeszokjanak a fiúk, de sajnos az első fordulóban kiestünk. Attól fogva megmaradt egy mag, amelyre mindig számíthattam, miközben sokan megmutathatták magukat a bajnokságban.”

A legerősebb akadémiák közül – noha az ifi BL-ben ismét ennek az évjáratnak a hazai győztese vehet részt – az MTK Budapest és a Budapest Honvéd sem indított U19-es csapatot ebben az évadban, mert ezt a korosztályt szerepeltette az NB III-ban. A Puskás Akadémiánál nem tervezik megszüntetni az U19-es együttest.

Akkora játékosállománynál, mint amekkora a Puskás Akadémiáé, ez csak akkor lehetséges, ha minden korosztályban versenyzünk, ráadásul így tudjuk elérni azt, hogy mindenki az aktuális állapotának, tudásszintjének megfelelő helyen szerepeljen.

(Kiemelt képünkön: simán bajnok a Puskás Akadémia Forrás: Puskás Akadémia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik