Sportlövészet: Jákó Miriam nem csak a saját eredményeire büszke

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.12.06. 19:32
Címkék
A 19 éves Jákó Miriam az idén tovább folytatta remeklését a pisztolyos szakágban.

A Magyar Sportlövők Szövetsége Jákó Miriamot választotta az év női junior sportlövőjének.Jákó Miriamot választotta az év női junior sportlövőjének.

A zsombói Cél-Tudat SE 19 éves pisztolyos kiválóságának idei eredményei közül kiemelkedik, hogy a 25 méteres sportpisztolyos versenyszámban

Rióban katonai világbajnokságot nyert,

a tallinni felnőtt Eb-n a bronzérmes csapat tagja volt (mellette Major Veronika és Csonka Zsófia), ugyanúgy csapatban állhatott a csangvoni junior-vb dobogójának harmadik fokára is (mellette Fábián Sára és Domsits Olívia), valamint a bakui felnőtt-vb-n a legjobb magyarként, közel járva a döntőhöz a 14. helyen zárt.

Jákó Miriam az idén is kimagasló eredményeket ért el Forrás: MSSZ

A BME-n mechatronikai mérnöknek tanuló kétszeres junior Európa-bajnok fiatal, aki az edző-édesapja Jákó Csaba és Nemes Adrienn szakmai felügyelete mellett készül a viadalokra, így összegezte az évét.

„Eseménydús volt az év, mert a versenyek mellett érettségiztem, majd az egyetemet is elkezdtem. Az egyetem jelentette új kihívásokhoz még hozzá kell szoknom, fontos a jó időbeosztás kialakítása. Összességében büszke vagyok az idei teljesítményre, a katonai világbajnokság az egyéni csúcsommal együtt sokáig emlékezetes marad a számomra. Viszont

nemcsak az én eredményeim jelentenek sokat ebből az évből,

hanem az is hatalmas élmény volt, hogy az Európa Játékokon, majd a felnőtt-világbajnokságon is láthattam magyar kvótaszerzést.”

Jákó Miriam és az év női sportlövőjének választott, ám az idén még szintén juniorkorú Fábián Sára Forrás: MSSZ

Az Európa Játékokon puskával Pekler Zalán, a vb-n pisztollyal Fábián Sára érdemelt ki országkvótát, és ötkarikás álmokat Miriam is dédelget.

„Szeretnék kvótát szerezni, viszont az olimpia után, a felnőttek mellett még a korosztályomban is fogok versenyezni, hiszen csak egyszer vagyok junior. Remélem, hogy hamar hozzászokom az egyetemi léthez, és egyre több energiát tudok a sportba fektetni. Az utóbbi időben nagyon jó kapcsolat alakult ki a hazai lövészek között.

Olyan közösséget alkotunk, amiért érdemes küzdeni és tovább dolgozni.

(Kiemelt képünkön: Jákó Miriam Forrás: MSSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik