Ökölvívás: pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el Horváth Laura

Nagy Dániel utanpotlassport.huNagy Dániel utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.05.10. 14:38
Címkék
A 18 éves Horváth Laura örömittasan értékelte a számára ezüstéremmel végződő ifjúsági ökölvívó Európa-bajnokságot, abban pedig biztos, hogy a siker még nagyobb motivációt ad a folytatásra nézve.

A csepeli ökölvívó testvérpár, a Horváth ikrek mindkét fele részt vett a május végén véget érő ifjúsági Európa-bajnokságon, amelynek Örményország adott otthont. Bár a felkészülést sérülések nehezítették, a fiatalok a korábbi eredményeik alapján joggal vágtak neki nagy reményekkel a korosztályos kontinensviadalnak. Kármen végül a negyeddöntőben kiesett, Laura viszont két meccset nyerve beverekedte magát a döntőbe, amelyben szoros küzdelemben kapott ki orosz ellenfelétől; az ezüstéremmel pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el.Horváth ikrek mindkét fele részt vett a május végén véget érő ifjúsági Európa-bajnokságon, amelynek Örményország adott otthont. Bár a felkészülést sérülések nehezítették, a fiatalok a korábbi eredményeik alapján joggal vágtak neki nagy reményekkel a korosztályos kontinensviadalnak. Kármen végül a negyeddöntőben kiesett, Laura viszont két meccset nyerve beverekedte magát a döntőbe, amelyben szoros küzdelemben kapott ki orosz ellenfelétől; az ezüstéremmel pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el.

„Végig az aranyérem volt a fókuszunkban, azért utaztunk ki Jerevánba, ám nem vagyok csalódott az ezüstérem miatt, sőt!

A pályafutásom eddigi legnagyobb sikere ez, ami rengeteget jelent, hiszen az a rengeteg munka, amit idáig belefektettünk a felkészülésbe, most kifizetődött, kézzel foghatóvá vált a medállal

– mondja Laura, aki szerint örökre emlékezetes marad az esemény. – Örmény ellenféllel bokszoltam a negyeddöntőben, a hazai közönség pedig elképesztő hangulatot varázsolt a csarnokba. Még akkor is ünnepeltek, amikor a lány mellém ütött, óriási volt a hangzavar, nagyszerű volt ilyen körülmények között versenyezni. Mégis az elődöntő marad a legemlékezetesebb, egy nálam magasabb lengyel lánnyal kerültem szembe, aki az első két menetet egyhangú pontozással nyerte meg. Az edzőmmel (Ráth Miklós – A szerk.) megbeszéltük, hogy még nagyobb nyomás alá kell őt helyeznem, ha nyerni szeretnék, meg kell számoltatnom. Szerencsére ez háromszor is megtörtént, utoljára tizenhat másodperccel a vége előtt, így bejutottam a döntőbe. Ha Miki nincs ott velem a sarokban, valószínűleg nem sikerült volna; leírhatatlanul boldog voltam. A fináléban nálam jóval rutinosabb orosz versenyző várt rám, akinek négyszer annyi meccse van, mint nekem. Bár az utolsó menetet elhoztam, de a győzelem nem jött össze, kijött közöttünk a különbség. Folytatjuk a munkát, hogy legközelebb már aranyérmet ünnepelhessünk!”

„Nagyon büszke vagyok rá – veszi át a szót Kármen. – Az, amit a három mérkőzésén bemutatott, példaértékű.

Az elődöntője szerintem sokáig lesz beszédtéma, ezer alkalomból egyszer sikerül valakinek így fordítani. Ő a példaképem!”

A Halker-Király Teamben pallérozódó ikerpár sportágtörténeti sikernek volt a részese, hiszen a magyar csapat az ifjúsági Eb-n korábban sosem szerepelt ilyen eredményesen: a versenyzők fele dobogóra állhatott, egy arany-, négy ezüst- és két bronzérmet szerezve.

„Szerencsére nagyon összetartó volt a csapat, remek volt a hangulat, mindenki szurkolt a másiknak, nem volt széthúzás – magyarázza Kármen. – Egy-egy sikernél mindig egymás nyakába borultunk, örültünk a győzelmeknek és az érmeknek; szerintem ez volt az egyik kulcs a jó szerepléshez. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben is ilyen jó egységet alkotunk majd!”

(Kiemelt képünkön: Horváth Laura az ifi Eb-ezüstjével, mellette az ikertesvére, az esemény negyeddöntőjében búcsúzó Kármen Fotó: Máj Tamás)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik