Vívás: a kardozó Domonkos Emese kadétvilágbajnok!

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.04.02. 19:10
Címkék
A 17 éves kardvívó, Domonkos Emese a kadét Európa-bajnokság után a korosztálya plovdivi világbajnokságát is megnyerte.

Egész napos fantasztikus vívással érdemelt ki aranyérmet a 17 éves Domonkos Emese a plovdivi kadét-világbajnokság kardmezőnyében. Domonkos Emese a plovdivi kadét-világbajnokság kardmezőnyében. 

Sárközi Gergely vasasos tanítványa a hibátlan csoportkör után kiemeltként folytatta, és török, egyiptomi, majd Puerto Ricó-i ellenfelet győzött le a negyedöntőig. Ott aztán az amerikai színeket képviselő Sophie Liu, az elődöntőben pedig az üzbég Nargiza Jakszibajeva ellen is 15:10-re nyert. A döntőben a két évvel ezelőtt Kairóban már kadét-vb-bronzérmes Zarifa Huseynova várt a magyar lányra. Az azeri ígéret kezdte jobban a finálét, és 6:2-re elhúzódott, de Domonkos egyre inkább elkapta a fonalat, és szinte állva hagyta ellenfelét.

Domonkos Emese végül megérdemelten, 15:12-es sikerrel lett kadétvilágbajnok! 
Domonkos Emese öröme a vb-döntő után Forrás: FIE

Domonkos azután állhatott a kadét-vb dobogójának legtetejére, hogy februárban a tallinni kadét Európa-bajnokságot is megnyerte. Most pedig a második magyar érmet szerezte Plovdivban: a nyitó napon Spiesz Anna lett harmadik a junior kardozók között

A magyar lányok közül kiválóan teljesített Tóth Nadin is, aki szintén bejutott a nyolc közé, ott azonban éppen Huseynova állította meg 15:10-zel. A BVSC elsőéves kadét reménysége

az előkelő ötödik helyen zárta a vb-t.

Kónya Csenge a 79. lett.  

Tóth Nadin a 16 között a kadét Eb-ezüstérmes román Amalia Covaliut győzte le Forrás: FIE

A kadét fiú kardozók között a legjobban Papp Zsadány teljesített, aki a 16-ig menetelt, és ott török kihívó győzte le. Papp a dicséretes 9. helyen végzett, a kadét Európa-bajnok Vajda Oszkár a 23., Monori Mátyás a 97. lett. A vb-t az amerikai William Morrill nyerte a lengyel Benedykt Denkiewicz elleni aranymeccsen (15:9). 

A kadét- és junior-világbajnokság harmadik, hétfői versenynapján a kardozók csapatversenyeit rendezik. 

A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Kiemelt képen: Domonkos Emese Forrás: FIE)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik