Kézilabda: meghozta az eredményt a felszabadult játék a NEKA-nak

Nagy Dániel utanpotlassport.huNagy Dániel utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.04.02. 14:43
Címkék
Második győzelmét aratta a felnőtt női NB I jelenlegi évadában a javarészt utánpótláskorú játékosok alkotta NEKA csapata, amelynek vezetőedzőjét, Bohus Beát kérdeztük a Kisvárda legyőzése után.

A múlt héten a Nemzeti Kézilabda Akadémia élvonalbeli felnőttcsapatai közül a férfi-, míg szombat este a női együttes állhatott össze „ünneplős képre” a bajnokija után: a Sótonyi László vezette gárda a Telekom Veszprém ellen ért el bravúros döntetlent, pár nappal később pedig Bohus Beáék szerezték meg az évadbeli második győzelmüket, hazai pályán magabiztosan verték a Kisvárda Master Good SE-t 28–17-re.Sótonyi László vezette gárda a Telekom Veszprém ellen ért el bravúros döntetlent, pár nappal később pedig Bohus Beáék szerezték meg az évadbeli második győzelmüket, hazai pályán magabiztosan verték a Kisvárda Master Good SE-t 28–17-re.

A bennmaradás szempontjából továbbra sincsenek könnyű helyzetben a javarészt utánpótláskorú játékosokkal felálló balatonbogláriak, hét ponttal követik a vonal fölött elsőként álló békéscsabaiakat – igaz, egy meccsel kevesebbet játszva. Ettől függetlenül óriási volt az öröm a szombati diadal után.

„Az edzésmunkákkal sosincs baj, maximális erőbedobással és fókusszal készülnek a fiatalok.

Egyetlen elem van, amit nem tudunk siettetni, az pedig a rutin és a magabiztosság megszerzése

– magyarázza a NEKA vezetőedzője, Bohus Bea. – Az évad eddigi részében érezhető volt, hogy még birkóznak a lányok a nyomással, gyakran tologatták egymás között a felelősséget a mérkőzések közben, emiatt rengetegszer jutottunk el a passzív játékig. Mostanra a teher valamelyest lekerült róluk, felszabadultabban játszanak, így a valós tudásukat mutatják meg a pályán. Ennek köszönhető a Kisvárda elleni siker is; jó volt látni, ahogy küzdenek, ennyire jól működő védekezést pedig talán még nem is láttam tőlük. Ennek köszönhetően mindenki elhitte, hogy jó az út, amin járunk, bízom benne, hogy a folytatásban is görcs nélkül kézilabdázunk majd. ”

Bohus Bea (Fotó: Tompos Gábor, NEKA)

A NEKA fiataljai közül többen már biztosan más NB I-es klubban folytatják a nyártól, ami komoly előrelépés a pályafutásukban; Varga Emília a Mosonmagyaróvár, Csíkos Luca pedig a Vác együttesében kezdi meg a következő szezont.

„Az egyik szemünk sír, a másik nevet;

jó lett volna, ha még egy évet ezzel az összeállítással az élvonalban tudunk szerepelni, ám a legfontosabb, hogy sokan felléphetnek a következő szintre. A legfontosabb – és ezt nekik is folyamatosan mondjuk –, hogy az új csapatukban is legalább ugyanilyen munkamorállal dolgozzanak, tegyék bele az extra munkát, ezt követeljék meg maguktól.”

(A kiemelt képen: a női NB I-es NEKA játékosai és stábja ünnepli a Kisvárda elleni győzelmet / Fotó: Tompos Gábor, NEKA)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik