Úszás: a Kőbánya SC nyerte az utánpótlás rövid pályás ob-t

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.12.11. 16:02
Címkék
Az első alkalommal megrendezett utánpótlás rövid pályás országos bajnokságon magabiztos előnnyel a Kőbánya SC végzett az éremtáblázat élén, az ifjúságiak mezőnyében az Iron SE versenyzője, Komoróczy Lora hat aranyéremmel zárt.

Az idén rendhagyó módon nem a felnőttek rövid pályás viadalával zárult le az úszó magyar bajnokságok sora, hiszen szerdától szombatig először rendeztek az utánpótláskorúaknak is ob-t huszonöt méteres medencében.

A szegedi Tiszavirág Sportuszodában rendezett viadalon a három felső korosztály (ifjúsági, serdülő, gyermek) képviselői mérhették össze a tudásukat. A négynapos viadalon így naponta több tucat számban osztottak ki magyar bajnoki aranyérmeket. 

A legsikeresebben a Kőbánya SC fiataljai szerepeltek, akik tizennyolc arany-, kilenc ezüst- és tizenhárom bronzéremmel vihettek haza Szegedről,

az egyesületi verseny második helyét a Győri Úszó SE, a harmadikat pedig a BVSC-Zugló szerezte meg.

Az ifjúsági korosztályban ezúttal is remekeltek a nyári eseményeken éremhalmozó fiatalok, ám ezúttal nem a két élversenyző, Molnár Dóra és Pádár Nikolett, hanem az Iron SE versenyzője, Komoróczy Lora volt a legsikeresebb, aki hat arany- és két ezüstéremmel zárta az eseményt, az ötven méteres számok közül csak gyorson múlták felül, éppen az imént említett Pádár. 

Ezzel most már tényleg véget ér az utánpótláskorúaknak az eddigi talán legkeményebb versenyév, a következő igazán fontos megméretésük a tavaszi felnőtt magyar bajnokság lehet.

Az éremtáblázat élmezőnye a szegedi utánpótlás rövid pályás ob-n:

1. Kőbánya SC 18 9 13
2. Győri Úszó SE 13 8 13
3. BVSC-Zugló 10 15 7
4. Kaposvári SI 8 6 6
5. UTE 7 16 5
6. Bátori Sárkány ÚE 6 2 2
7. Iron Swim SE 6 2 1
8. Tatabányai Vízmű SE 5 4 5
9. A Jövő SC 5 2 3
10. Budafóka XXII. SE 4 5 8

(Kiemelt képen: a Kőbánya SC csapata / Forrás: Güttler Károly Facebook-oldala)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik