Asztalitenisz: szerdán rajtol a belgrádi serdülő és ifjúsági Eb

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.07.05. 08:58
Címkék
Tizenhét magyar asztaliteniszezővel a mezőnyben szerdán kezdődik a belgrádi serdülő és ifjúsági Európa-bajnokság. Július 6. és 10. között a csapatversenyeket tartják, majd annak végeztével, jövő hétfőn indulnak az egyéni küzdelmek.

Egy évvel ezelőtt Varasdon egyetlen éremmel zárt a magyar asztalitenisz-válogatott a serdülő és ifjúsági Európa-bajnokságon. A 19 éves András Csaba– a horvát Ivor Ban oldalán–a harmadik helyen végzett fiú párosban. Az erőviszonyokat látva idén Belgrádban sem várható markánsan jobb szereplés a mieinktől,ugyanakkor ennek ellenére is több rendkívül ígéretes fiatalt találhatunk az utazó keretben.András Csaba– a horvát Ivor Ban oldalán–a harmadik helyen végzett fiú párosban. Az erőviszonyokat látva idén Belgrádban sem várható markánsan jobb szereplés a mieinktől,ugyanakkor ennek ellenére is több rendkívül ígéretes fiatalt találhatunk az utazó keretben.

A válogatott legfőbb éremesélyese Lei Balázsa serdülőkorosztályban. A15 éves tehetség idén már ezüst-és bronzérmet is nyert egyesben az otoceci, illetve a havirovi nemzetközi utánpótlás-bajnokságon, míg Cseri Ádámmalpárosban aranyat szerzett Otocecben. Párosban ezúttal a szlovákok nagy ígéretével, Árpás Sámuellel közösen indul, méghozzá vérmes reményekkel. (A serdülő nemzeti együttesben továbbrais mellőzötta hazai ranglista második legjobbja, Kizakisz Georgiosz Nikolaosz.)

Molnár Kendra a serdülő leányválogatott elsőszámú játékosaként készülhet a belgrádi korosztályos Eb-re Forrás: World Festival 2022
Molnár Kendra a serdülő leányválogatott elsőszámú játékosaként készülhet a belgrádi korosztályos Eb-re Forrás: World Festival 2022

Molnár Kendra a serdülő leányválogatott első számú játékosaként készülhet a belgrádi korosztályos Eb-re  •  Forrás: World Festival 2022

Az U15-ös leánycsapatnak Molnár Kendralehet a húzóembere, aki 14 évesen már kétszeres U19-es magyar bajnoknak mondhatja magát egyesben. Emellett a még újonckorú Barcsai Sophie is okozhat akár pozitív meglepetést.

Az U19-es fiúválogatottból hiányzik a hazai korosztályos ranglista első két helyezettje, Huzsvár Erik és Ócsai Máté, így a legnagyobb terhek az elsőéves ifi Szántosi Dávidra hárulhatnak.

Az ifjúsági lányok közül Balogh Ágnes Kíra (U19) és Volentics Anna (U17) is a győri Világfesztiválon megszerzett ezüstéremmel hangolt az Eb-re. Továbbá nagy kérdés, hogy az elmúlt időszakban rendre sérüléssel bajlódó Tölgyes Dorottya ezúttal mire lehet képes.

Szerdán a csapatversenyekkel kezdődik a program: az U19-es fiúk a belgákkal, a horvátokkal és a norvégokkal, míg az U15-ösök a csehekkel, a svájciakkal és a portugálokkal kerültek közös csoportba azelső ligában. Az idősebb lányok mezőnyében a mieink a németek, a horvátok és a litvánok mellett kaptak helyet, miközben a fiatalabbak a románokkal, a szlovénokkal, illetve a szlovákokkal csapnak össze az élvonal csoportkörében.

Azelőzetes esélyekalapján az ifjúsági magyar csapatok elsősorban az első osztályú tagság megőrzéséért küzdhetnek, viszont a serdülők versenyében többre hivatottak a mieink, a legjobb nyolc közé kerülés sem elérhetetlen. A szerdai és csütörtökipárharcokidőrendje ITT megtekinthető.

SERDÜLŐ ÉS IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG, BELGRÁD
AMAGYAR CSAPAT:
Serdülő fiúk:
Cseri Ádám, Gergely Márk, Lei Balázs, Varga Botond
Serdülő lányok:
Barcsai Sophie, Dohóczki Nóra, Molnár Kendra, Polónyi Nóra
Ifjúsági fiúk:
Wei Chen Yu, Hőgye Dániel, Krebs Levente, Szántosi Dávid
Ifjúsági lányok:
Balogh Ágnes Kíra, Hudák Dorina, Laskai Írisz, Tölgyes Dorottya, Volentics Anna

A program:
Július 6–10. (szerdától vasárnapig)– Ifjúsági és serdülő csapatversenyek
Július 11–15. (jövő hétfőtől péntekig) – Ifjúsági és serdülő egyes, illetve ifjúsági vegyes páros
Július 12–15. (jövő keddtől péntekig) – Ifjúsági és serdülő páros, valamint serdülő vegyes páros

További korosztályos hírekASZTALITENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik