Kézilabda: A bajnoki címeket nem lehet megunni – ifj. Kiss Szilárd

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.05.31. 09:03
Címkék
Az ifjúságiak között a Ferencváros, a serdülők mezőnyében a Nemzeti Kézilabda Akadémia győzött a hét végi leánybajnoki négyes döntőn. A két győztes edző, Simics Judit és ifj. Kiss Szilárd értékelt.

Az elmúlt két évben a járványhelyzet miatt nem hirdettek eredményt a korosztályos kézilabda-bajnokságokban, így érdekes módon a 2018/19-es kiírás győztesei számítottak címvédőnek a múlt hét végi szigetszentmiklósi leány Final Four előtt.

Mint látható, a ferencvárosiak nagyon akarták az újabb ifjúsági bajnoki címet Forrás: fradi.hu
Mint látható, a ferencvárosiak nagyon akarták az újabb ifjúsági bajnoki címet Forrás: fradi.hu

Mint látható, a ferencvárosiak nagyon akarták az újabb ifjúsági bajnoki címet  •  Forrás: fradi.hu

S mint azt már megírtuk, mindkét korosztályban összejött a címvédés. Az ifjúságiak között a Ferencváros az elődöntőben a Szombathelyt (33–26), a fináléban pedig a DVSC-t múlta felül (28–24).

„Már egyszer átéltem ezt az élményt, és azt mondtam azoknak, akik már itt voltak, hogy próbáljuk ezt újra előhívni, és idevarázsolni, mert ez nem mindennapi dolog, amit most a lányokkal elértünk. Simon Petra és Ballai Anna is hiányzott, de közben olyan játékosaim vannak, akik ilyenkor megduplázzák, amit meg kell duplázni, és nagyon odateszik magukat a pályára. És azt gondolom, hogy a csapat egy ilyen helyzetben az edzőjéért is játszott”mondta az FTC ifjúsági csapatának az idény végén távozó vezetőedzője, Simics Judit.

A zöld-fehérek játkosai így búcsúztatták a bajnoki aranyéremmel elköszönő trénerüket.

A serdülők mezőnyében az aranyérmes Nemzeti Kézilabda Akadémia a négy között a Debrecent (33–24), a fináléban pedig éppen az FTC-t győzte le (29–22).

„Az érmeket sosem adják olcsón, a megyei ligától a világbajnokságig mindenhol meg kell küzdeni érte. Országos bajnokságot nyerni mindig nagy dolog, szerencsére volt már benne részünk, de nem lehet megunni. Örültem, mert a lányok megtalálták egymást, Woth Péterrel próbáltuk úgy összerakni a csapatot, hogy meg tudjuk nyerni, de fejlődjünk is közben. Elégedettek vagyunk a győzelemből, most van egy kis boldogság, aztán folytatódik az élet”nyilatkozta a Final Four után a NEKA serdülőegyüttesének vezetőedzője, ifj. Kiss Szilárd, aki számára olyannyira nem áll meg az élet, hogy június 22-től a celjei U20-as női vébén vesz részt a juniorválogatott szakvezetőjeként.

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik