Cselgáncs: kiderült, kik indulnak az U23-as Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.19. 16:43
Címkék
A Magyar Judo Szövetség elnöksége kedden elfogadta a szakmai javaslatot az idei U23-as Európa-bajnokság magyar válogatottjának névsorára. A csapat teljes létszámmal, tizennyolc fiatallal fogja képviseltetni magát.

Ebben az esztendőben Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában, a Ludovika Arénában rendezik meg a huszonhárom évnél fiatalabbak kontinensbajnokságát, amelyen igen erős válogatottal vesz részt a magyar csapat. A viadalra november 5. és 7. között kerül sor.

A judoinfo.hu beszámolója szerint a csapatban több olyan versenyző is található, aki már korosztályos, sőt, akár felnőtt világversenyeken is bizonyított. Indul a budapesti Eb-n a tokiói olimpikon, junior világ- és Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai bajnok Özbas Szofi, a friss junior-világbajnok Sáfrány Péter, a hatszoros utánpótlás Európa-bajnok, junior-világbajnoki ezüstérmes Sipőcz Richárd, a junor-világbajnoki ezüstérmes Gőz Roland, a junior vb-bronzérmes Vég Zsombor, a junior vb-második, ifjúsági világbajnok Varga Brigitta, az ugyancsak ifjúsági világbajnok Mamira Luca, a junior-vb ötödik helyezett, felnőtt GP-bronzérmes Rajkai Róbert, valamint két ifjúsági vb-bronzérmes Tóth Benedek és Kriza Anna is.

Sipőcz Richárd (fehérben) címvédőként érkezik az U23-as Eb-re Forrás: IJF/judoinfo.hu
Sipőcz Richárd (fehérben) címvédőként érkezik az U23-as Eb-re Forrás: IJF/judoinfo.hu

Sipőcz Richárd (fehérben) címvédőként érkezik az U23-as Eb-re  •  Forrás: IJF/judoinfo.hu

Érdekesség, hogy közülük Sipőcz Richárd már kétszer, Gőz Roland és Özbas Szofi pedig egyszer-egyszer már meg tudta szerezni az U23-as Európa-bajnoki címet is.

A magyar válogatott létszáma a hétvégi ceglédi korosztályos országos bajnokságot követően lett teljes, a hazai rendezésű eseményen így a maximális, tizennyolc fős kerettel indulnak a mieink.

Nagy András sportigazgató elmondta, a férfi csapatnél két tartalékot is megneveztek, Szegedi Dániel (73 kg, Ceglédi VSE) és Gombás Bálint (66 kg, Győri AC) személyében. Ugyancsak kijelölték a vasárnapi vegyes csapatversenyen induló magyar válogatott tagjait, Szegedi Dániel, Szeredás Botond (73 kg), Gőz Roland, Sáfrány Péter (90 kg), Vég Zsombor, Sipőcz Richárd (+90 kg), Kármán Andrea, Kriza Anna (57 kg), Özbas Szofi, Varga Brigitta (70 kg), Farkas Szilvia (Győri AC) és Sági Nikolett (+70 kg) képviseli majd a színeinket.

„A csapatunk erősségéből kiindulva legalább három-négy érem megszerzése a cél az Európa-bajnokságon” – fűzte hozzá Nagy András.

Az U23-as kontinensbajnokságok 2003 óta íródó történetében a magyar fiatalok hatvanhat alkalommal állhattak dobogóra, s huszonötször szólt a Himnusz magyar győzelem tiszteletére.

A magyar válogatott kerete a budapesti U23-as Európa-bajnokságra:
Férfiak
60 kg:
Vida András (Győri AC), Naji Dávid (Kaposvári JK)
66 kg:Szeredás Botond (Nippon Sport JC)
81 kg:Tóth Benedek (MTK Budapest), Rajkai Róbert (MTK Budapest)
90 kg:Gőz Roland (MTK Budapest), Sáfrány Péter (Miskolci VSC)
100 kg:Vég Zsombor (Ceglédi VSE)
+100 kg:Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE)
NŐK
48 kg:
Mamira Luca (Toto Sport SE)
52 kg:Gyertyás Róza (Koroncó-Tutti), Igaz Laura (BHSE)
57 kg:Kármán Andrea (UTE), Kriza Anna (Miskolci VSC)
63 kg:Özbas Szofi (Békés Megyei Kano JSE), Varga Brigitta (KSI SE)
70 kg:Czerlau Jennifer (Miskolci VSC)
78 kg:Sági Nikolett (KSI SE)

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik