Vívás: sikertelen hétvége a kadétvilágkupában

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.03. 19:59
Címkék
A junior világkupaszezon első hétvégéjén egyéni döntős nélkül maradt a magyar küldöttség, mind Londonban, mind Szocsiban. A legeredményesebb a kardvívó Fröhlich Bálint volt ő 16. helyen zárt.

UP-info – utanpotlassport.hu Londonban (tőr) és Szocsiban (kard) is nyolc juniorkorú fiú képviselte a magyar színeket, és a csoportból egy híján mind tovább is jutottak. A főtábla azonban sem a kardozók, sem a tőrözők számára nem alakult igazán jól.UP-info – utanpotlassport.hu Londonban (tőr) és Szocsiban (kard) is nyolc juniorkorú fiú képviselte a magyar színeket, és a csoportból egy híján mind tovább is jutottak. A főtábla azonban sem a kardozók, sem a tőrözők számára nem alakult igazán jól.

Az idei kadét és junior Eb színhelyén az első körbenKaiser BalázsésHorváth Gergő,a 32-be jutásértGyörgy Lehel, Baaken MátyásésNoseda Szabolcs,a 16-értUrbán TamásésRabb Krisztiánkapott ki ellenfelétől.

Rabb Krisztián Forrás: hunfencing
Rabb Krisztián Forrás: hunfencing

Rabb Krisztián  •  Forrás: hunfencing

„Két hét csak kimaradt, hiába kapott feladatot, mivel tartsa formában magát, az mégsem ugyanolyan, mintha Pasaréten együtt tudunk készülni” – mondta pár nappal ezelőtt ifjúsági olimpiai bajnokunk mestere, Somlai Béla, amikor az utanpotlassport.hu meglátogatta a Vasas kardvívóinak edzését. „Nem szabad tőle túl sokat várni az olimpia után, most inkább tűzoltó munkát végzünk, míg a riválisok többsége kipihenten, frissen érkezik Szocsiba.”

A mesternek sajnos igaza lett.

A bravúrhoz, vagyis a nyolcas döntő eléréséhez Fröhlich Bálint járt a legközelebb, ő a nyolcaddöntőben 15:11-re kapott ki olasz riválisától.

Londonban a főtáblára hét tőrözőnk fértfel, ám annak első asszójában Maior Mátyás, Korom Erik, Beke Vince, Suha Ádám, Nedeljkovic MatejaésMihályi Andoregyaránt vereséget szenvedett. A legtovább jutó Mendrey Tamás számára egy körrel később, az osztrák Lechner elleni párharc jelentette a végállomást (11:15).

Vasárnap mind a két helyszínen a csapatversenyekkel folytatódik a program.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik